Marcel Ciolacu decreteaza: „Daca PSD dispare, in Romania nu mai exista democratie”. Ce spune despre suspendarea lui Iohannis

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune ca asteapta o schimbare de atitudine a presedintelui Klaus Iohannis fata de PSD si sustine ca in acest moment PSD este singurul partid de opozitie, iar disparitia PSD ar insemna disparitia democratiei. Intrebat daca ia PSD in calcul o suspendare a presedintelui, Ciolacu spune ca nu stie „daca isi permite PSD-ul sa faca un astfel de gest” si ca, astfel, s-ar crea „o criza politica artificiala”.

„Nu stiu daca se ajunge la suspendare si nu stiu daca-si permite politic in acest moment PSD-ul sa faca un astfel de gest. Parerea mea ca ar fi gratuit si am crea, in afara de semnalul extern pe care l-ar da Romania, am crea o criza politica artificiala. Observ, la fel ca multi altii, Guvernul Romaniei este condus, mai nou, de la Cotroceni”, a afirmat Marcel Ciolacu, marti seara, intr-o emisiune la TVR.

El a sustinut ca in acest moment presedintele Klaus Iohannis este „in logica primului mandat al domniei sale”.

„Ma uit in istoria recenta in care PSD-ul era criticat ca ministrii se duceau la presedintele partidului din acea vreme si uitati ce se intampla. (…) Costurile vin pe primul ministru si pe credibilitatea primului ministru”, a spus Ciolacu, citat de news.ro.

Ciolacu a mai spus ca este „deja obisnuit” cu atitudinea presedintelui Klaus Iohannis fata de PSD si ca astepta o schimbare de atitudine a acestuia fata de PSD in al doilea mandat.

„Sper din tot sufletul sa fie atitudinea presedintelui din primul mandat, astept cu nerabdare atitudinea din al doilea mandat. Domul presedinte Klaus Iohannis este atat presedintele dumneavoastra, cat si presedintele meu, democratia intr-un stat exista atat timp cat exista Putere si Opozitie. Singurul partid de opozitie este PSD, in acest moment, daca PSD dispare, in Romania nu mai exista democratie, pentru ca nu mai exista opozitie, acestia ar trebui sa fie termenii constitutionali in care presedintele trebuie sa aseze lucrurile. Depunerea unei motiuni este un instrument al opozitiei, iar motiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finantelor, domnul Citu”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a spus ca, in opinia sa, Florin Citu este „un personaj total depasit in functia de ministru al Finantelor”.

„Daca un euro se intalneste cu domnul Citu stiti cum saluta: give me five!”, a adaugat liderul interimar al PSD.

sursa:aktual24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *