Marcel Ciolacu, la Antena 3: Nu sunt de acord cu desființarea Secției Speciale/ M-ar bucura un conflict Iohannis – Orban/ Dacă își asumă răspunderea pe alegeri în două tururi, depunem moțiune/ PSD nu a reușit să treacă peste orgoliul de a nu avea candidat la prezidențiale. A fost o sarabandă de decizii greșite

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a fost prezent duminică seară, la Antena 3, unde a declarat că PSD nu va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban ”doar de dragul de a depune o moțiune”.

Principalele declarații făcută de Marcel Ciolacu, duminică seară:

 • Nu vom depune o moțiune doar de dragul de a depune o moțiune.
 • Aș dori ca domnul Orban să realizeze că este la guvernare. Cu toții auzim în fiecare zi de ce nenorociri a făcut PSD. Altceva concret eu nu am auzit. Doar că nu mai ai voie să cumulezi pensia cu salariul și nu mai știu ce n-ai voie să mai faci.
 • Domnul să o ia mai încet și să îl mai liniștească sau să îl schimbe pe ministrul Finanțelor că după declarația lui cu contabilitatea dublă a ajuns euro la 5 lei.
 • Dacă vor vrea să vândă CEC-ul vom depune moțiune de cenzură.
 • Românii au hotărât să nu se mai dea OUG pe Justiție. Acum au găsit acest artificiu cu asumarea răspunderii. Noi ne-am luat porția pentru că nu am fost suficient de transparenți în ce privește Justiția. Vom vedea dacă depunem moțiune de cenzură, în funcție de cum vor depune asumarea răspunderii, separat sau nu.
 • Este incorectă discuția privind alegerile în două tururi, să schimbi regulile în timpul jocului. Putem să discutăm pentru 2024. Dacă vor depune asumare pentru alegerile în două tururi, categoric vom depune moțiunea de cenzură. Am văzut că UDMR nu susține alegerile în două tururi.
 • E cazul să se adune mai mulți, să muncească mai mult.
 • (dacă PSD și-a dat jos două guverne, de ce nu ar face și PNL la fel, ca să ajungă la anticipate) A încercat și PSD, domnul Adrian Năstase, în 2003, și atunci decizia PSD a fost că nu e corect să facem când tu, ca partid, nu ești pe val. Una dintre greșelile majore ale PSD au fost schimbările de guvern Grindeanu, Tudose și toți cei 72 de miniștri și s-a văzut la alegerile europarlamentare. Alegerile anticipate pornesc când nu există o majoritate conturată.
 • (dacă ar exista un conflict între Iohannis și Orban pe neînțelegerile privind alegerile anticipate) Nu știu, dar m-aș bucura. Normal, ca partid de opoziție m-aș bucura.
 • Guvernul Năstase a fost unul dintre cele mai bune ale României, dacă nu unul excepțional. Victor Ponta a avut o guvernare bună, la fel, pentru că era și președinte de partid, și premier. Decizia lui de a candida și nu Crin Antonescu a fost greșită și am pierdut alegerile. Decizia ca Viorica Dăncilă să fie și președintele partidului, a fost în aceeași logică, era premier. Decizia să fie ea candidatul a fost una greșită.
 • (cum a ajuns Viorica Dăncilă să candideze?) Decizia dânsei a fost de a candida. Dânsa era cea în măsură să spună că nu candidează, chiar dacă majoritatea partidului voia. Ne-a fost frică să luăm decizii mai curajoase. Ne aflam într-o alianță de guvernare cu domnul Tăriceanu. Toate deciziile astea au influențat alte decizii. A fost o sarabandă de decizii greșite. PSD nu a reușit să treacă peste orgoliul de a nu avea candidat cu toate că am intrat în alegeri într-o situație complicată.
 • (dacă Dăncilă a făcut blat cu Iohannis) Nu cred. Îmi place să cred că cunosc PSD, sunt de 30 de ani în partid. A fost o decizie proastă. Devii prizonierul șanțului pe care îl sapi.
 • Cu toții am văzut cum a funcționat Justiția fără Secția Specială. Cine spune că nu au fost abuzuri… De ce ne înverșunăm să nu vedem cum funcționează Justiția de când există Secția Specială asta e o mare întrebare? Nu sunt de acord cu desființarea Secției Speciale.
 • Domnii Grindeanu și Neacșu au fost excluși abuziv din PSD și dacă vor să se întoarcă, sunt bineveniți. Domnul Țuțuianu a anunțat că nu se întoarce, a pus condiții să nu fie ăla, celălalt. Iar domnul Tudose e posibil să se întoarcă. Cu domnul Ponta am relații instituționale. Facem politică, orice colaborare e posibilă.

sursa:g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *