Măsurarea temperaturii este unul din modurile în care învățăm să conviețuim cu virusul, spune Raed Arafat

Măsurarea temperaturii este o măsură de prevenire cu care oamenii trebuie să se obișnuiască, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Raed Arafat a subliniat că nici măcar el nu poate intra cu mașina în parcarea instituției până ce portarul nu îi verifică temperatura. Acesta este unul din modurile prin care trebuie să învățăm să conviețuim cu coronavirusul, a adăugat Arafat.

Raed Arafat a amintit că sunt persoane care nu vor să li se măsoare temperatura atunci când intră într-un supermarket. Măsurarea temperaturii este obligatorie în public.

„A apărut o abordare interesantă cu luatul temperaturii. Astăzi am fost sunat de o persoană care mi-a spus că nu este corect… Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri. Este normal ca în faza asta, dacă intri cu febră, pui în risc viaţa altora. Această măsură este foarte normală. Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze acest lucru. Eu când mă duc la minister, portarul nu deschide bariera până nu îmi ia temperatura” a subliniat el.

Dacă mai multe persoane folosesc maşinile personale este un lucru bun pentru că nu aglomerează transportul în comun. Însă dacă în maşină se urcă persoane care nu locuiesc în aceeaşi casă trebuie să poarte mască, spune Arafat. Nu este indicat nici ca oamenii să stea la cozi și există și obligații ale comercianților și instituțiilor.

„Există posibilitatea ca aceste instituţii să fie amendate. Eu sper sa nu ajungem acolo şi lumea să înţeleagă rolul ei”, a adăugat el.

Raed Arafat a comentat și aglomerația din weekend din Parcul Herăstrău din Capitală și alte zone publice, sufocate de lume.

„Cei care nu au înţeles în weekend, fără să generalizăm, astfel de comportamente riscul lor este să crească numărul cazurilor şi încetinirea măsurilor de relaxare. Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu să revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat. Acum noi suntem printre ţările care au trecut cu un impact mai uşor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *