Măsuri de austeritate anunțate de reprezentanții PNL sau ai lui Iohannis

Măsuri de austeritate anunțate de reprezentanții PNL sau ai lui Iohannis:

Concedierea a 400.000 de bugetari (consilierul lui Iohannis, președintele Casei de Comerț Româno-Germane, Dragoș Anastasiu).

Impozit progresiv pe salarii (consilierul lui Iohannis, președintele Casei de Comerț Româno-Germane, Dragoș Anastasiu).

Modificarea Legii pensiilor pentru anularea majorării punctului de pensie de la 1.265 la 1.775, prevăzută pentru anul viitor. (Iohannis și PNL au spus tot timpul că nu sunt bani de pensii, Cristian Păun – consilierul lui Orban spune că majorarea pensiilor din 2020 este o iluzie).

Modificarea Legii salarizării, pentru anularea majorărilor prevăzute pentru sectorul bugetar (cu un sfert din diferența rămasă din momentul intrării în vigoare a legii, până în 2022) și a majorării anticipate salariilor din Învățământ de la 1 septembrie 2020 (direct la nivelul din 2022). (Iohannis și PNL au spus că nu sunt bani de salarii și că majorările sunt exagerate)

Anularea voucherelor de vacanță pentru bugetari. Detalii aici. (Florin Cîțu, propus pentru Ministerul Finanțelor în Guvernul Orban).

Anularea bonusurilor și sporurilor pentru bugetari. Detalii aici. (Florin Cîțu, propus pentru Ministerul Finanțelor în Guvernul Orban).

Impozitarea salariilor IT-iștilor și a celor care lucrează în cercetare-dezvoltare. Detalii aici. (Ludovic Orban, premierul desemnat).

Desființarea salariului minim pe economie (Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, Florin Cîțu, Cristian Păun – consilierul lui Orban, Dragoș Anastasiu – conslierul lui Iohannis)

Înghețarea tuturor programelor de subvenții (de la buget) și ajutor de stat până la finalizarea unei analize… (asta înseamnă inclusiv suspendarea ajutoarelor pentru bolnavii de cancer, pensionari, angajați, angajatori – Florin Cîțu)

Niculae Badalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *