„Metoda rugăciunilor”, tactica ingenioasă prin care o bandă de infractori români a jefuit zeci de temple budiste din SUA. Greşeala care le-a fost fatală în final

Templul budist se afla într-o casa din Lakeside Drive, Benton County, statul Arkansas, iar spargerea a avut loc la 20 aprilie. Pentru asta, banda de români a recurs la o tactică surprinzătoare, „metoda rugăciunilor”.
Potrivit Arkansas Times, care citează surse ale Poliţiei amerciane, patru românce, membre ale bandei, frecventau templele budiste pentru a solicita rugăciuni pentru un membru al familiei. Odată intrate în templu. una dintre românce se prefăcea că are nevoie de o toaletă şi distrăgea atenţia, timp în care celelalte românce furau banii şi bunurile găsite. 
Însă pe 18 aprilie nu a fost ziua lor norocoasă. Ca de obicei, româncele s-au dus la un templu budhist vietnamez, însă au fost refuzate pe motiv că întreaga ceremonie se face doar în vietnameză. Însă româncele nu au renunţat şi au insistat până când au fost date afară. Şi pentru că ţineau cu orice preţ să jefuiască templul, au comis prima şi ultima mare greşeală.
Două zile mai târziu, ele au revenit cu forţe noi. Cinci femei şi un bărbat, toţi cetăţeni  români, au intrat cu forţa în templu şi au furat tot ce au găsit acolo, de la banii donaţi şi până la bijuteriile şi obiectele valoroase de artă de acolo. Au fost însă surprinşi, iar reprezentanţii templului au chemat Poliţia.
Infractorii români au fost reţinuţi şi acuzaţi de tâlhărie şi complicitate la spargererea unor templele budiste. Între timp, poliţiştii au descoperit că nu este vorba de un caz izolat şi că românii au spart mai multe temple budiste din statele California, Arizona şi Oklahoima. Ei au fost arestatţi şi vor fi trimişi în judecată pe 7 iunie la curtea din Benton County.

Vă mai recomandăm şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *