Ministerul Familiei: În România avem 3,6 milioane de copii. Programul „Garanția pentru copii” va contribui la sprijinirea celor mai vulnerabili dintre ei

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a transmis un mesaj tuturor copiilor din România, cu ocazia zilei de 1 iunie.

Fostul primar al Capitalei a promis că va face tot posibilul ca micuţii aflaţi în situaţii vulnerabile să aibă şansa la o viaţă mai frumoasă.

O lume întreagă găsim în zâmbetul, grija, îmbrățișarea și privirea curioasă a unui copil. Depinde doar de noi să facem parte din ea!

1 Iunie e ziua tuturor copiilor din România și ziua perfectă pentru noi, cei mari, să ne amintim că ei sunt sensul existenței noastre.

La mulți ani, copii!

Fie că sunt copiii noștri, nepoții noștri, școlarii pe care îi învățăm să scrie, liceenii cărora încercăm să le deschidem drumul spre viață, copiii din vecini sau cei din parc sau de pe stradă, pe care îi privim în grabă cum se joacă, azi – și în fiecare zi! – trebuie să le arătăm că sunt universul nostru.

Și tot azi, vreau să trimit toate gândurile mele bune către toți cei peste 45.000 de copii pe care îi avem în grija statului, în sistemul de protecție specială. Vouă, celor care poate vă simțiți adesea singuri, dezorientați, fără sprijin și fără nicio țintă, vreau să vă transmit astăzi, mai mult ca niciodată, că sunteți speciali, și puternici, și puteți să obțineți tot ce v-ați pus în minte și în suflet. Sunteți mereu în gândurile mele și voi face tot ce-mi stă în puteri să aveți șansa unei vieți frumoase.

Avem 3,6 milioane de copii în România. Pentru ei toți – și în special pentru aceia care se află în situații dificile! – am gândit, alături de echipa mea, toate proiectele și programele din domeniul protecției și promovării drepturilor copilului, pe care le-am lăsat de când am preluat mandatul de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Sistemul Informatic Național va ține evidența tuturor copiilor aflați în situații vulnerabile, fie din pricina lipsurile materiale, fie pentru că provin din medii cu probleme, nu au acces la educație sau la sistemul de sănătate ori au suferit diverse forme de abuz. Datorită acestui sistem revoluționar, vom putea interveni mai ușor și vom putea implementa rapid soluțiile cele mai potrivite.

“Garanția pentru copii” va contribui, de asemenea, la sprijinirea celor mai vulnerabili dintre copii, prin oferirea de servicii de educație timpurie și îngrijire, prin oferirea unei mese sănătoase în cadrul școlii, a unor servicii de sănătate sau prin asigurarea unor condiții de locuire adecvate. Toate acestea se regăsesc și în Stategia Națională privind drepturile copilului, pentru perioada 2022-2027, un document ambițios, prin care dorim trasăm direcțiile de acțiune pentru a veni în sprijinul tuturor celor în nevoie”, a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Știre preluata de la 7Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *