Miting PSD. Dragnea, discurs fulminant în Piața Victoriei. Război total cu statul paralel

LIVIU DRAGNEA


– înainte de toate să o felicităm pe Simona Halep! Ne-a adus o bucurie după 40 de ani

– vă salut cu respect și admirație pe toți care ați venit aici. Membri de partid, dar și oameni care nu fac parte, dar au speranța și credința că putem trăi într o țară mai bună. Că vocea poporului poate fi auzită în afara propagandei securiste care spune că suntem puțini

– meritați aplauzele și ale celor de acasă și ale dvs.

– îi salut cu milă pe toți trimișii în piață ai statului paralel. Civili sau nu, la ordin sau din curiozitate. Vă rog să îi salutați

– suntem mulți. Mai mulți decât cei care ne insultau. Trebuie să știe și să nu uite statul paralel ca suntem foarte multi. Suntem ceea ce se cheama democratie, voința populară, exprimată și consfințită de lege și Constituție

– am fost întrebat ce înseamnă statul paralele. Răspunsul este simplu. E exact cum îi spune numele. Un sistem ce folosește instituțiile statului într-un mod nelegitim, afară și în paralele cu democrația, cu drepturile fundamentale, cu voința exprimată la vot. În paralele cu drepturile și libertățile fiecăruia dintre noi, cu Constituția, toate pot fi cuprinse într-un singur cuvânt: securitatea

STATUL PARALEL, CONSTRUIT DE BĂSESCU

– au trecut 3 ani și jumătate de când regimul Băsescu care a construit sistemul a plecat. Dar insturmentele lui au rămas. Procurorii corupți au rămas, i-ați văzut la televizor fabricând dosare, i-ați ascultat. Șefa DNA a rămas. Ați auzit-o cerând procurorilor capete mari, dosare premierului României, a achetat guvernul doar pentru că guvernează. A arestat și umilit zeci de oameni care au fost achitați. Și generalii au rămas. Vb prin gura multor politicieni din opoziție. Acționează prin rețeaua lor de propagandă securistă. Atacă democrația prin partide și ONG uri înființate ilegal. Jurnaliștii sub acoperire au rămas. Îi auziți mințind zi de zi în ziare și la TV, dar fără să poată să spună unui inspector fiascal din ce trăiesc.  Au rămas magistrații acoperiți și obiceiul de a folosi serviciile secrete în scorupuri politici. Au rămas 6 mil de romani ascultati, protcoalele secrete intre servicii și parchete, între securitate și Curtea de Justiție. I-am lăsat la urmă pe beneficiarii politici. Ei dau sens si putere. Ei sunt cei care pierd alegerile la urne, dar vor să le câștige prin DNA și SRI. Beneficiarii statului paralel sunt de cele mai multe ori și prizonierii lui. Fără sprijinul insittuțiilor de forță ei nu există în politică

(w670)

– să nu-l invidiem pe Klaus Iohannis. Când spune că nu vede protocoalele secrete are o problemă la ochi sau la dosar? Când spune că statul paralele e o glumă proastă nu are umor sau nu are încotro?

– Nu vor scăpa din captivitate și nu vor scăpa de răspundere. Folosesc și se bucură de așa-zisa putere oferită de statul paralel, dar sunt niște unelte jalnice ale acestor securiști!

– oricum i-am spune reprezintă boala cruntă care macină acestă țară, care ne-a întors pe unii împotriva altora, care strică prietenii și relații vechi doar dacă îndrăznim să nu gândim ca ei, care radicalizează, această boală care ne-a făcut să trăim într-o societate măcinată de ură și invidie

– acestea nu sunt vorbe propagandistice. Sunt realități cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Staliniștii și securiștii vor să ne transforme într-un popor de denunțători. Suntem amenințați, șantajați să depunem denunțuri împotriva rudelor, preitenilor, colegilor sau unor oameni pe care nu i-am văzut niciodată. E un plan odios de dezbinare a societății românești. E un plan al terorii, a fricii că oricine oricând poate fi luat și transformat în suspect sau vinovat. S-a mers mult prea departe! Întreaga societate devine prizoniera terorii daca denunțul a ajuns să devină prefața

MILIOANE DE ROMÂNI, INTERCEPTAȚI

– sunt 6 mil de oameni care au fost urmariti, filati, înregistrați de statul paralele. E mai mult decât ne-am putut fi imaginat vreodată. Primiti în stanga și dreapta. Cel putin unul dintre ei a fost ascultat sau interceptat. Sau e posibil ca amandoi! De asemenea, chiar tu, probabil ai fost sau esti interceptat!

– cu cât statul paralele stie mai mult, cu cât e mai puternic și represiv, iar noi devenim vulnerabili. Ei știu ca absolut tot ceea ce spui va fi folosit într-o zi împotriva ta sau a altcuiva. Din acest motiv înregistrează tot. Nu vă faceți iluzii că unii sunteți în afara mize și nu contați. Cu toții contăm pentru ei. Putem deveni ținte. Nu trebuie să vă faceți iluzii că doar cei cu funcții publice sunt ținta acestor execuții. Totți puteți deveni ținte ale acestui sistem odios!

– medicii credeau că nu sunt ținte, dar au fost urmariti si batjocoriți. Dascălii sunt puși sub urmărire pentru un buchet de flori! Funcționarii din administrație se tem că prin semnarea unui act pentru binele comunității își pot semna condamnarea. Nu în ultimul rând, oamenii simpli au fost luați în colimator pentru a da un exemplu pentru toți românii de cât de puternici sunt ei. Nimeni nu e la adăpost. Absolut oricine poate fi vizat de un denunț care să îi aducă o condamnare. Dacă ai ghinionul să cunoști pe cineva care e în vizorul statului paralel o să te cheme să denunți. Pentru ei contează doar denunțul și poveste inventată. Proba falsificată, interceptarea măsluită. Putem opri toate aceste lucruri? Suntem hotărâți să le punem capăt definitiv? Sutem hotărâți să ne luăm democrația înapoi? Să luptăm până la capăt?!

– statul paralel trăiește și pe picior mare. Are cheltuieli uriașe. Cu toții au hrănit și o facem această mașinărie uriașă care frânge destine. Am depășit cu mult numărul de mandate de supraveghere emise în oricare alt stat din UE. Avem de zeci de ori mai multe mandate de siguranță națională decât SUA care sunt ținta nr 1 a terorismului mondial? Cum poate fi justificată o asemenea diferență?

– toți am plătit din propriul buzunar amenzile CEDO de milioane de euro a unor procuror staliniști!

– nu mai putem accepta! cei care au făcut abuzuri trebuie să răspundă și să plătească din buzunarul lor nu al nostru

– ei acționează împotriva Constituției și a propriului popor pentru că guvernarea nostră are succes. Merge atât de bine încât au crescut și veniturile securiștilor. Economia crește! UE ne recunoaște meritele. Am depășit Grecia la PIB iar anul acesta vom depăși Cehia și Portugalia. Înseamnă voturi pentru noi. Înseamnă că securiștii li uneltele lor vor pierde iar alegerile. Democrația pentru ei e iadul pe pământ! Vor să ne îndepărteze prin forță, abuz, dosare fabricate!

– am văzut o pancartă cu vrem securitate nu securitate! Aceasta e esența luptei noastre!

– al doilea motiv e frica. Au văzut parlamentul anchetând abuzurile, serviciile, punând normalitate în legile justiției și codurile penale. Au văzut că procurorii securiști din DNA încep să fie eliminați, că judecătorii încep să facă dreptate. S-au îngrozit!

DE CE SE TEME STATUL PARALEL

– statul paralel și oamenii pe care îi controlează se tem de adevăr ca dracu de tămâine. După Băsescu, acum, președintele Iohannis păstorește acest sistem. Fără statul paralel el n-ar fi câștigat procesul pierdut de toți ceilalți primari. Fără statul paralel, falsul și uzul de fals prin care și-a procurat casele ar fi ajuns pe masa unui judecător de drept penal. Cu statul paralel în spate, Iohannis îndrăznește să amenințe premierul, sa blocheze parlamentul și să nesocotească CCR. Ce ar trbui să facem? Să stăm cu mâinile în sân? Să stau cu mâinile în sân? Să-i lasam sa si bata joc de tara asta? Sa tremuram de frica lor? Sa ne dam la o parte și să vina alți tehnocrati? Sa nu mai crestem pensii si salarii? Sa lasam justitia cum a lasat-o Macovei? Nu mai putem accepta aceste lucruri! Trebuie să spunem stop! Gata cu abuzurile, denunțurile, securitate, achetele de tip sovietic, politia politica! AJUNGE!  Speranța vine din numărul mare în care ați venit azi aici. Arată clar că cei care nu am cedat nu suntem singuri. Am speranta și credința că dacă vom fi uniți și hotărâți nu vom fi înfrânți niciodată! NICIODATĂ! Nicodată nicio tiranie nu a câștigat lupta cu propriul popor! La un moment dat, mai devreme sau mai târziu vine și ziua libertății.

– ei știu că ziua când vor trebui să răspundă este aproape și fac orice să amâne momentul

– am ales culoarea alb pentru că albul simbolizează curățenia! Asta facem! Curătam tara de mizeria împrăștiată de acesti sobolani! Mi-a zis cineva ca parca am fi brigazile albe! Fie si asa! E o lupta deschisă! noi luptăm pentru libertate și democratie, ei pentru a ascunde nelegiuirile, furturile și abuzurile. Am crezut și asteptat că vor întelege. Unii m-au certat si criticat ca am crezut ca nu va trebui sa ducem această luptă și în stradă. Le-am cerut mereu să nu mai incite la proteste, să nu mai manipuleze oamenii pentru a manipula acest sistem corupt, odios, toxit. Nu au vrut. Strada a rămas pentru ei singuru argument, așa ca am hotarat să ieșim și noi. Dacă nu vor înțelege că regimul lor s-a sfârșit și vor continua să-și bată joc de drepturile si libertatile acestui popor, vom veni mai mulți și nu vom mai pleca! Mergem până la capăt! România s-a trezit! Românii s-au trezit din somnul cel de moarte în care îi adânciră barbarii de tiran! Așa să ne ajute Dumnezeu! Victorie!!!

VIORICA DĂNCILĂ


-rezultatul votului trebuie respectat

– abuzurile trebuie să înceteze. Iată care e diferența dintre noi și cei care ne împiedică să guvernăm. Noi am mărit salariile, ei au fost împotrivă și le-au tăiat când au fost la guvernare. Noi am mărit pensiile, ei le-au tăiat. Noi am început reforma în justitie, ei se opun.

– economia României a crescut și crește. Ei au spus că măsurile luate de guvernul PSD vor conduce la un dezechilibru economic. Cui folosește asaltul permanent împotriva guvernului? Cei care fac acest lucru doresc cu adevărat binele României?

– am fost acuzată de trădarea țării. Acuzațiile sunt aberante. Mă aștept la orice din partea unor oameni lași și incabapili să după o luptă politică la lumina zilei

– au făcut orice să pierdem alegerile. Președintelui Dragea și președintelui Tăriceanu li s-au deschis dosare penale chiar înaintea campaniei electorale din 2016. Au făcut totul să pierdem, dar împreună am câștigat!

– eu nu vor să accepte nici azi că au pierdut. Nu au onoare. Dar este grav că le lipsesc convingerile democratice. Critica guvernării e reprezintantă de ura împotriva PSD. Nu au aflat că românii nu își mai doresc abuzuri? Că nu îi vor vota pe cei care dezbină?

– guvernul va lupta în continuare pentru posteritatea românilor! NU vom ceda presiunii și în fața abuzurilor!

– trebuie să îi iubim și să îi aucem înapoi pe românii de pretutindeni. România are nevoie de unitate, nu de ură și dezbinare! Vă mulțumesc și vă iubesc!

(w670)

OLGUȚA VASILESCU


– românii sunt azi în stradă. Am fost luați în râs, contestați, puși la zid, jigniți. Ați venit într-un nr foarte mare și e extraordinar. Prezența voastră demască un sistem obișnuit să lucreze cu manipulare, cătușe, violență. Dvs azi arătați că statul paralel nu mai poate minți la nesfârșit!

– am venit să vă spun cum arată statul paralele. M-am întâlnit cu el, m-a vizitat acasă, l-am văzut în birourile DNA de unde am ieșit în cătușe. Am fost acuzată de luare de mită care a însemnat capital de imagine. Am fost umilită, acuzată pe nedrept așa cum v-am spus de acuzații aiuritoare. Din păcate nu sunt singurul om politic în această situație. Nu doar politicienii au fost în această situație. Se poate întâmpla oricum

– statul paralel pe care un îl vede nici Iohannis, nici Cioloș, însemană camere de luat vederi în dormitor, urmărire prin GSP, familii traumatizate, umilință, călcarea în picioare a tuturor drepturilor. Statul paralel are un chip. În spatele lui se ascund securiști, procurori care falsifică probe, jurnaliști care mint și vorbesc după cum primesc în plic. Cine nu s-a întâlnit cu statul paralel a fost un mare norocos. Dar se poate întâmpla oricui. Statul adevărat e statul votat!

MARIANA RARINCA 

– mulți mă știți, m-ați tirmis mesaje de susținere. Am fost închisă mai bine de 6 luni pentru că mi-am cerut drepturile de la Livia Stanciu (nr. – huiduieli), o persoană care ar fi trebuit să fie mai presus de orice. A preferat să mă arunce în închisoare

– opoziția cere azi președintelui să încalce decizia CCR. În cazul meu procurorii au hăituit judecătorii care m-au anchetat. Au furat dosarul din arhivă pentru a mă judeca un complet prietenos lor. Oricare puteți păți așa ceva. Statul paralel nu are nevoie de motive. Eu am avut un mare noroc că am ajuns la domnul Răzvan Savaliuc și am cunoscut un om ca profesorul Corenliu Liviu Popescu. Dar cine poate garanta că oricare dintre dvs o să aveți asemenea noroc?

– e bine să luptăm pentru o justiție independentă, să avem judecători care să judece corect. Ajunge! Mulțumesc pentru susținere! Luptați! Doar uniți putem lupta!

 

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU

– dragi români, azi e pentru mine o după amiază foarte frumoasă. E frumoasă pentru că simt că adie vânt de libertate!!!! Sunt mândru de voi și sunt mândru de România. Acum câteva zile băiatul meu mijlociu Mihai m-a întrebat de ce organizăm acest miting. Nu am avut prezența de spirit să îi răspund. Mihai dragă, facem acest miting pentru ca atunci când o să ajungi de vârsta noastră să poți face mitinguri pentru libertate

– am venit azi pentru a striga că judecătorii trebuie lăsați să hotărască liber, fără protocoale secrete. Am venit pentru că am crezut cu toții că după ’89 am câștigat definitiv dreptul la democrație și libertate. Să le spuneți că nu v-am îndemnat nici eu nici Liviu. Azi visul de libertate nu s-a împlinit deifinitiv. Trăim într-o democrație controlată de peste 10 ani iar din 2014 ne confruntăm cu un fenomen care amenință libertatea noastră. Acesta este statul paralel!

– azi constat că după 1989 speranțele noastre că democrația s-a instalat definitiv în România nu sunt îndeplinite. Trebuie să continuăm să luptăm până când forța democrațiilor sănătoase le vor învinge pe cele oculte care au pus mâna pe această țară. Trebuie să ne luăm libertatea înapoi

– o democrație adevărată însemană o justiție independentă și corectă. Separarea puterilor în stat, respectarea alegerilor libere. Nimeni nu e mai presus de lege. Dacă vrem să spunem că trăim într-o țara în care prevalează domnia legii. Dacă nu sunt respectate, mai e puțin până ajungem să proclamăm statul paralel și politico-mafiont. Vreți să trăiți din nou într-un stat paralele unde 1 din 3 români sunt supravegheați? Trebuie să luptăm pentru democrație iar statul paralel e cel mai mare dușman al nostru

– Kovesi a devenit mai importantă decât Constituția. Sunt convins că nu veți accepta ca după 25 de ani să spunem că Securitatea atât de temută nu a murit ci doar s-a transformat. Vrea să fie la fel de perfidă și la putere. Nu mai are în spate tancurile sovietice, dar vrea să fie pas cu pas. Din 2008 până azi mii de români au căzut nevinovați victime ale noii securități. Nou securitate are 2 părinți: Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Băsescu a creat noua securitate și Iohannis o folosește în interes politic împreună cu cozile de topor care se numesc Kovesi și Coldea. Nu ne vom lăsa intimidați!

– mă angajez să lupt până când dreptatea, deminitatea și libertatea vor învinge definitiv!

LIVIU PLEȘOIANU


– bună seara oameni liberi! Aștept de 1 an și jumătate să se audă adevărata majoritate

– toți securiștii s-au închis într-o sufragerie. Văd ce facem și le e frică. Într-o țară liberă nu poporului ci torționarilor trebuie să le fie frică. Pentru că de 1 an și jumătate îmi doresc acest moment, vreau să vorbim împreună

– sunteți extraordinar de mulți, dar nu o văd pe domana Kovesi. Vă propun să strigăm împreună ”domana cucuvea, unde v-ați ascunselea?” și ”e sufrageristă și nu mai rezistă!”

– și pentru că am vorbit de cucuvea mai am o rimă: ”ieși afară cucuvea torționară”. Să strigăm cât putem de tare, un mesaj pentur Kovesi, Iohannis și toți securitatea: ”noi majoritatea, voi Securitatea”

– este un individ care e președintele PNL, îi spune Ludovic Orban. A spus că sunteți aduși cu japca. Să îi cântăm ceva: ”Ludovic nu fi trist, tu ești nou securitst”.

– O să îl plagiez: ”Cine e generalul care are case luate cu japca?” ”Cine e generalul cu geacă roșie care nu vă consideră românii lui?” ”Cine e generalul care nu mai pupă un mandat?” Să le cântăm ”Werder și Codruța, să-și facă bocceluța”. Înainte de a spune câteva cuvinte în engleză să audă presa internațională de ce suntem aici, vreau să continuați…. ”Din sufragerie, te duci la ….pușcărie”

Mesaj în engleză

– ne-am adunat să protestăm împotriva statului paralel, împotriva protocoalelor secrete ale SRI, împotriva interceptării a milioane de români, împotriva unei lupte false împotriva corpuției. Nu mai acceptăm să ne ruinăm țara în numele unei așa zise lupte anti-corupție

– Laura Codruța Kovesi a participat cu directorii SRI acasă la un politician înainte de alegerea lui Traian Băsescu. Aceasta este fața ei reală. Acum că a fost revocată, președintele Iohannis are obligația să semneze după decizia CCR, dar nu are curajul să demisioneze. Salutăm lupta lui Donald Trump.

GABRIELA FIREA 

– în anul Centenar, al Marii Uniri, la 100 de ani, ne întâlnim să ne apărăm libertatea, deminitatea și dreptul de a fi liberi! Am ajuns să luptăm pentru libertate. Vreau să lămurim câteva aspecte, s-au spus multe minciuni

Ați venit cu drag la București? Vă place la București? Ați venit cu ”japca” la București? V-a obligat cineva? V-a amenințat cineva?

– dreptul și votul românilor este sfânt! Nu mai putem accepta ca altcineva cu ”geacă roșie” participând la mitinguri ilegale să confiște votul românilor. Mitingul nostru este autorizat, noi respectăm și nu încălcăm legea. Această Piață a Victoriei trebuie să fie a tuturor românilor nu mai trebuie să fie confiscată de oameni plătiți și interese contrare țării noastre

– Vreau să rostim împreună câteva versuri ale poetului Mihai Eminescu (nr. – Gabriela Firea citează „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

 

Încep discursurile

UPDATE 3 – Liviu Dragnea se află prin mulțime și se îndreaptă către scena de unde se va adrepsa celor prezenți

(w670)

(w670)

UPDATE 2 – Liviu Dragnea încă nu și-a făcut apariția în piață

UPDATE – LIDERII COALIȚIEI AU IEȘIT DIN GUVERN ȘI SE AFLĂ PRIN MULȚIME.

Delegația este condusă de premierul Viorica Dăncilă

Știrea inițială

Mitingul „împotriva abuzurilor”, organizat de Partidul Social Democrat, la care sunt aşteptate sute de mii persoane, are loc azi, în Piața Victoriei. Momentul culminant va fi la ora 20:00 când liderii PSD vor ține un discurs în fața mulțimii uriașe îmbrăcate în alb cu steaguri tricolore și ale Uniunii Europene.

Vor lua cuvântul Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Olguța Vasilescu, premierul Viorica Dăncilă, Liviu Pleșoianu, dar și alți lideri PSD.

sursa: WWW.DCNEWS.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *