Robert Marius Cazanciuc, senator pentru Giurgiu: „Susţinem agricultura românească!”

 

În Guvernarea PSD 2017-2019, am fost primii din Uniunea Europeană la producția de porumb și floarea soarelui (2019). Cifra de afaceri din agricultură a crescut cu 26% în perioada 2017-2019.În Guvernarea PSD 2017-2019, am fost primii din Uniunea Europeană la producția de porumb și floarea soarelui (2019). Cifra de afaceri din agricultură a crescut cu 26% în perioada 2017-2019.PSD își bazează strategia în sectorul agricol pe 3 piloni importanți:

1. Finanțare justă și eficientă, prin utilizarea tuturor surselor de finanțare disponibile: buget național, fonduri europene, credite, alte surse de finanțare.
2. Securitate alimentară și anume produse proaspete pe masa fiecărui român și procesarea în țară a materiei prime.
3. Durabilitatea activităților agricole, asigurarea unor venituri sigure pentru fermieri, investiții durabile, sprijin pentru tinerii fermieri, programe pentru fiecare sector de activitate.

PSD dorește susținerea corectă și eficientă a sectorului agroalimentar. Cum facem asta?
Având fermieri puternici, prin:
1. Stimularea asocierii producătorilor locali în cooperative agricole.
2. Creșterea și plata la timp a subvențiilor din agricultură de până la 420 euro/ha până în anul 2024.
3. Stimularea activității tinerilor din mediul rural după perioada de instalare.
4. Asigurarea apei gratuite până la plantă și în mod special în anii cu riscuri majore de secetă prin extinderea, reabilitarea sistemului de irigații și acoperirea a 3,3 milioane hectare.
5. Managementul corect al apei, prin realizarea de perdele de protecție, utilizarea apelor de suprafață, tehnologii eficiente cu apă puțină, creșterea calității apei.
6. Dezvoltarea sistemului de antigrindină și creștere a precipitațiilor.
7. Sprijin pentru finanțarea creditelor, prin acordarea de subvenții de până la 80% pentru dobânda la creditele pentru achiziția de terenuri agricole și subvenție până la 90% pentru dobânda la creditele pentru creșterea spațiilor protejate.
8. Realizarea unui program național pentru produsele ecologice și tradiționale.
9. Susținerea crescătorilor de animale care livrează la abatoarele românești.
10. Prin acordarea de ajutoare de stat pentru înființarea de ferme de reproducție.
11. Acordarea unui sprijin de 500 lei/lună/ angajat timp de 6 luni pentru susținerea investitorilor pentru menținerea locurilor de muncă.
12. Realizarea unei scheme de ajutor de stat pentru zootehnie în contextul pandemiei.
13. Subvenționarea cu 50% a achiziției de sămânță certificată pentru anul agricol 2020-2021.
15. Acordarea de subvenții pentru pescari pentru 3 luni pe an.
18. Sprijin pentru agricultura locală prin realizarea de abatoare de capacitate mică în ferme, fabrici de spălare și condiționare lână
19. Acordarea de granturi pentru realizrea de sisteme fotovoltaice prin susținerea instalării de panouri solare pentru producerea energiei electrice, 15.000 euro/beneficiar. 20. Acordarea de granturi pentru stații de biogaz prin susținerea construcției de stații de biogaz pentru producerea energiei electrice. Până la 2 mil. euro/ beneficiar
21. Programe pentru susținerea produselor românești.
22. Susținerea raselor autohtone de animale, susținerea culturilor proteice (producție, procesare, deshidratare), susținerea culturilor de nișă.
23. Derularea unor campanii de informare privind promovarea produselor și serviciilor operatorilor care produc în România.
24. Realizarea unui cadru legislativ coerent prin:
a. Reglementarea cadrului legislativ pivind arendarea, achiziția și comasarea terenurilor agricole cu protejarea investițiilor.
b. Înființarea piețelor asociative pentru produsele obținute în sectorul agricol.
c. Completarea cadrului legal de constituire și divizarea Organizației Utilizatorilor pentru Apa de Irigat.
d. Reglementarea accesului fermierilor la locurile de pășunat.
e. Reducerea efectivelor de mistreți la o limită care să nu pericliteze siguranța activităților Agricole.
f. Înființarea „bursei de animale” care să permită vânzarea, prin licitație, a reproducătorilor din rasa pură, pentru toate speciile de interes economic.
g. Reglementarea programului social național bazat pe activități de pregătire de scurtă durată pentru lucrătorii din agricultură, în parteneriat public-privat.
h. Îmbunătățirea legislației privitoare la aplicarea stării de forță majoră în agricultură.

Puteți consulta prorgamul de guvernare al Partidului Social Democrat pe agricultură la link-ul următor: https://www.psd.ro/wp-content/uploads/2020/10/PSD-Program-guvernare-AGRICULTURA%CC%86.pdf

Comandat de PSD Organizaţia Judeţeană Giurgiu, executat de PROIMAGE GRUP SRL, cod mandatar coordonator 11200020

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *