Motivul pentru care bananele și portocalele trebuie ținute în frigider. Este important să știi asta

Motivul pentru care bananele și portocalele trebuie ținute în frigider. Este important să știi asta. Aceste fructe sunt bogate în vitamine și nutrienți necesari organismului uman, în special în sezonul rece. Te-ai întrebat vreodată de ce fructele se strică mai repede dacă nu sunt depozitate la rece? Iată de ce e bine să ții portocale și banane la frigider. Trucul ăsta îți va fi de mare ajutor.

Motivul pentru care bananele și portocalele trebuie ținute în frigider

Cu toții știm că bananele și portocalele sunt foarte sănătoase pentru organism. Dacă primele conțin potasiu și absorb excesul de apă din organism, cele mai populare dintre citrice conțin vitaminele B și C. Mai mult de atât, portocalele sunt bogate în antioxidanți, sucul lor natural este foarte hrănitor și sunt foarte recomandate de a fi consumate, în special, de copii. Dar, ca orice fruct, atât bananele cât și portocalele se strică atunci când sunt lăsate prea mult timp în coș, la temperatura camerei.

Specialiștii în nutriție ne recomandă să ținem fructele la frigider. Motivul este unul cât se poate de simplu. Dacă depozităm portocalele în frigider, le vom prelungi durata de viață cu trei săptămâni. Astfel, citricile vor rămâne suculente și nu se vor usca la fel de repede, păstrându-și prospețimea și gustul intacte.  Situația este asemănătoarea în cazul bananelor. Ai observat că atunci când le ții alături de alte fructe în pungă,  fructele se coc mai repede și coaja lor se înnegrește? Pentru a evita aceste lucruri, ține bananele în frigider și te vei putea bucura de gustulor lor pentru încă o săptămână.

Bananele și portocalele sunt foarte sanatoase pentru organism
Bananele și portocalele sunt foarte sanatoase pentru organism

Ce să faci pentru a menține fructele proaspete mai mult timp

  • Portocalele nu se spală, pentru că se vor mucegăi
  • Portocalele trebuie așezate în coșul cu fructe în așa fel încât să nu se suprapună
  • Portocalele nu se țin în spatele frigiderului, deoarece pot îngheța și își vor pierde gustul
  • Portocalele nu se pun în pungi de plastic, pentru a nu se degrada
  • Portocalele sunt foarte sățioase, nu cumpăra mai multe decât poți mâncă pentru că se vor strica
  • Dacă mănânci doar o jumătate de portocală, aruncă restul fructului. Nu va avea același gust.

De ce se vând portocalele în plase roșii

Punem pariu că sigur nu te-ai fi gândit la asta. De ce se vând portocalele în plase roșii? Nu, nu ne referim la fructele la vrac, pe care ți le cântărești singur în supermarket, ci la fructele deja ambalate în plasă. Specialiștii în marketing susțin că portocalele care sunt împachetate în plase de culoare roșie se vând cel mai bine, deoarece fructele par mai coapte. Deoarece portocaliul este intens, fructele par mai gustoase, mai proaspete și atrag privirile consumatorilor.

Acesta este motivul pentru care și lămâile sunt ambalate în plase de culoare galbenă. Mai mult de atât, oamenii de specialitate spun că există anumite reguli care trebuie respectate. Înainte de a pune portocalele în coșul de cumpărături, e recomandat să verifici greutatea și grosimea cojii. Cu cât coaja este mai subțire și portocala mai grea, cu atât fructul este mai zemos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *