Motivul pentru care școlile s-ar putea deschide de-abia în octombrie în România. Anunțul lui Ludovic Orban

Deși mai sunt fix 10 zile până la începerea noului an școlar, nu este nimic bătut în cuie în privința desfășurării orelor. Dacă până acum se vehicula ideea unor cursuri hibrid – în care o parte dintre elevi să participe online, iar cealaltă aprte fizic, din calsă – premierul a venit cu o nouă variantă, nici aceasta definitivă. Ludovi Orban a vorbit despre posibilitatea ca elevii să înceapă școala fizic de la 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie cursurile să se desfășoare online.

Ce spune Ludovi Orban despre posibilitatea ca școlile să se deschidă în luna octombrie în România

Începutul de an școlar este sub un mare semn de întrebare. Până acum nu a fost stabilit exact dacă elevii vor veni fizic la școală începând cu 14 septembrie, sau vor participa la cursuri online. Varianta vehiculată recent și de premierul României vizează desfășurarea cursurilor, în primele două săptămâni ale noului an școlar, exclusiv online. Urmând ca de la 1 octombrie elevii să revină în bănci. Acest scenariu este luat în calcul de autorități în contextul în care medicii și specialiștii din domeniul medical au atras atenția asupra faptului că în această perioadă se întorc foarte mulți din concedii, ceea ce ar reprezenta un risc atât pentru copii cât și profesori.

Motivul pentru care școlile s-ar putea deschide de-abia în octombrie în România. Anunțul lui Ludovic Orban

Motivul pentru care școlile s-ar putea deschide de-abia în octombrie în România. Anunțul lui Ludovic Orban

Orban: ”O mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”

Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a spus Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Prim-ministrul a menționat că în momentul de față situația rămâne așa cum a fost stabilită anterior.

Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luată în plan local”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *