Mutarea surpriză făcută de Novak Djokovic. În ce a investit tenismenul o sumă uriaşă de bani

După ce a ratat participarea la turneul Australian Open, Novak Djokovic a făcut o investiție care pentru mulți poate părea surprinzătoare. Sârbul a cumpărat 80% dintre acțiunile unei companii daneze, iar anunțul a fost făcut chiar de către directorul acesteia. Cu ce se ocupă firma și de ce a ales sportivul să investească în așa ceva tocmai acum.

Mutarea surpriză făcută de Novak Djokovic

Novak Djokovic tace și face. La câteva zile după ce a fost deportat din Australia, sârbul a investit o sumă mare de bani într-o companie care își propune să dezvolte un tratament anti-Covid. Jucătorul de tenis a cumpărat 80% din acțiunile companiei daneze de biotehnologie QuantBioRes, care are drept scop perfecționarea unui tratament împotriva virusului SARS-CoV2.

Anunțul a fost făcut de către directorul companiei, Ivan Loncarevic, după cum relatează presa internațională. Deși nu a dezvăluit suma investită de Nole, acțiunile pe care le-a cumpărat sportivul au costat, probabil, o avere. Firma QuantBioRes, alături de cercetători din Danemarca, Australia și Slovenia lucrează pentru a dezvolta un tratament care să împiedice virusul Covid să infecteze celulele. Studiile clinice ar urma să înceapă în vara anului viitor.

Firma de origine daneză deține, potrivit informațiilor de pe site-ul ei, o tehnologie numită RRM, pentru dezvoltarea de tratamente împotriva retrovirusurilor și bacteriilor rezistente, precum cel care provoacă coronavirusul.

Mutarea surpriză făcută de Novak Djokovic. În ce a investit tenismenul o sumă uriaşă de bani
Mutarea surpriză făcută de Novak Djokovic

Novak Djokovic și-a pierdut viza în Australia, din cauză că nu este vaccinat

Vestea că Nole a investit în firma daneză care vrea să dezvolte tratamentul a venit la doar câteva zile după ce sârbul a pierdut procesul împotriva statului australian și a fost expulzat, chiar înainte de debutul la Australian Open. Numărul unu mondial a ținut în ultimele zile primele pagini ale ziarelor din toată lumea, în așteptarea sentinței.

Prima instanță a decis pe 16 ianuarie să îi anuleze lui Novak Djokovic viza, după ce sportivul a intrat în Australia fără să fie vaccinat și cu o scutire medicală pe care autoritățile de acolo au considerat-o ambiguă. Nole a atacat decizia, iar duminică, o instanță federală a dat verdictul final: viza a rămas anulată.

Novak Djokovic a trebuit să părăsească urgent țara, nu va putea participa la Australian Open și este posibil să primească o interdicție de a merge în Australia în următorii trei ani. Sportivul s-a declarat „profund dezamăgit” de decizie și a fost escortat la aeroportul din Melbourne pentru a fi expulzat.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *