New York Times: Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite federale în 2016. Președintele SUA: „Fake news”

Cotidianul New York Times susține că Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite federale în 2016, anul alegerii sale în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Președintele american respinde acuzațiile.

Conform New York Times, preşedinte al Statelor Unite ar fi plătit doar 750 de dolari impozite federale în anii 2016 și 2017. Suma rezultă dintr-o anchetă potenţial explozivă efectuată de publicație.

„El nu a plătit niciun impozit pe venit în zece din cei 15 ani precedenţi, în mare parte pentru că a declarat mai multe pierderi decât venituri”, a scris cotidianul american.

Declaraţiile fiscale ale fostului om de afaceri din domeniul imobiliar devenit preşedinte şi candidat la realegerea sa în noiembrie se află în centrul unei bătălii judiciare, Donald Trump refuzând să le publice, contrar obiceiului.

„New York Times a obţinut informaţiile fiscale pe mai mult de 20 de ani referitoare la Donald Trump şi sutele de societăţi care alcătuiesc grupul său, inclusiv informaţii detaliate despre primii săi doi ani la putere. Acestea nu includ declaraţiile de impozit pe veniturile personale pentru 2018 sau 2019”, a afirmat jurnalul care a promis noi dezvăluiri în zilele următoare.

Spre deosebire de toţi predecesorii săi cu începere din anii 1970, Donald Trump, al cărui grup familial nu este cotat la bursă şi care a făcut din averea sa un argument de campanie, refuză să publice declaraţiile sale de impozit şi duce o luptă judiciară pentru a împiedica să fie dezvăluite.

Donald Trump dezminte acuzațiile

Donald Trump, a declarat ulterior apariției anchetei că dezvăluirile din cotidianul New York Times sunt „informaţii false”

„Fake news”, „sunt informaţii false, total inventate”, a afirmat Donald Trump în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă. conform AFP.

„Am plătit mult, am plătit, de asemenea, multe impozite pe venit la nivelul statului, pentru că statul New York taxează mult”, a adăugat el, fără alte precizări, în contextul în care a refuzat întotdeauna să facă publice date despre averea sa sau impozitele plătite statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *