NICIO LECȚIE ÎNVĂȚATĂ DUPĂ ‘COLECTIV’ – Un angajat ISU Dâmbovița, reținut după ce a primit mită la un control PSI

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au reținut pentru 24 de ore a un subofițer din cadrul ISU Dâmbovița, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, anunță instituția printr-un comunicat de vineri.

Procurorii arată că bărbatul ”a pretins de la un denunțător suma de 5.000 de lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de PSI (prevenire și stingere în caz de incendiu – n.r.) la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei”.

Este de menționat că exact această autorizare a lipsit în cazul clubului Colectiv, unde în urma unui incendiu și-au pierdut viața zeci de persoane.

Anchetatorii menționează că, în cursul zilei de joi, angajatul ISU a fost prins în flagrant delict de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofițerului a fost găsită suma totală de 6.000 de lei, între care și banii primiți cu titlu de mită.

Vineri acesta va fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *