Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că vrea să aprobe construirea unui hipermarket în locul unei foste baze sportive

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că vrea să aprobe prin Consiliul General construirea unui hipermarket în locul unei baze sportive de 15.000 de metri pătrați.

„Primarul Capitalei propune în ședința Consiliului General de joi 30 aprilie un PUZ ilegal care transformă fosta bază sportivă Giruetă din str. Drumul Găzarului în hipermarket”, afirmă Nicușor Dan.

El spune că acest lucru este ilegal, pentru că încalcă legea sportului, care prevede că o astfel de decizie o poate lua guvernul prin hotărâre, și face trimitere la articolul invocat.

Legea sportului 69/2000, art. 79:
Schimbarea destinației sau desființarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului și cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desființate.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal propus spre aprobare, pe terenul bazei sportive se vor constui un supermarket și o sală de sport.

„Fosta bază sportivă are o suprafață de 15.000 mp. PUZ-ul prevede ca pe mare parte din teren să se amenajeze un hipermarket, iar pe o suprafață de 1.000 mp (6%) să se amenajeze o sală de sport. Evident că o sală de sport de 1.000 mp nu este similară bazei sportive de 15.000 mp, în sensul legii sportului.

Proiectul este cu atat mai absurd cu cat in zona nu exista niciun spatiu verde, locuitorii fiind nevoiti sa mearga peste un kilometru pana la Oraselul Copiilor, parcul cel mai apropiat”, mai arată Nicușor Dan.

Editor: B.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *