Noapte albă, în fața primăriei, pentru un loc de parcare. ”Am luat saci de dormit, pături”

Ca să prindă un loc de parcare, zeci de oameni din Alba Iulia au stat tot weekendul la coadă!

S-au aşezat la rând încă de sâmbătă şi au întocmit clasica lista de aşteptare. Cine nu a avut şansa de a face schimb, din când în când, cu alţi membri ai familiei, – a ațipit cum a putut şi a aşteptat cu amărăciune să treacă timpul.

Pentru o taxă de 126 de lei pe an, numai o parte dintre şoferi îşi vor vedea visul cu ochii, de a avea un loc de parcare asigurat.

Localnicii din cartierul Cetate, au făcut noapte albă în fata primăriei, ca să prindă un loc de parcare cât mai aproape de locuinţă.

Oamenii s-au trecut pe o listă întocmită ad-hoc şi au făcut prezenta la câteva ore, ca să fie siguri că nu va intra nimeni în faţă.

Bărbat: ”Vreau ca parcarea să îmi revină în perimetrul unde locuiesc de 40 de ani. La noi sunt arondate la scară aproximativ 5-6 locuri. O să fie aruncarea cu zarul.”

Acest bărbat a făcut cu rândul cu soţia şi a înţepenit pe scaun, în aşteptarea momentului de graţie când în sfârşit s-au deschis ghişeele.

Bărbat: ”De sâmbătă seara pentru un loc de parcare. Am făcut şi schimb, a stat şi soţia, am stat câte 7-8 ore fiecare. Ne-am luat saci de dormit, pături. Avem maşina şi nu avem unde să o parcăm.”

Robert Roman – purtător de cuvânt Primăria Alba Iulia: ”Au fost scoase 150 de locuri în total impărțite în două sectoare 115 în primul sector şi 35 în alt sector. Procedura prevede depunerea în persoană la primăria municipiului Alba Iulia, primul venit, primul servit.”

La sfârşitul lunii septembrie le vine rândul locatarilor din alte blocuri şi bieţii oameni se înarmează de pe acum cu răbdare.

sursa : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *