O femeie de 82 de ani îi ducea sarmale cu droguri nepotului din puşcărie. Bătrâna a fost condamnată la doi ani de închisoare

Elena Mladin, fostă Toma, a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare pentru trafic de droguri după ce, în prima instanţă, bătrâna a primit patru ani de închisoare. 

Bătrâna, care a plecat în Australia în timpul anchetei, a fost dată în urmărire de Poliţie pentru executarea pedepsei.

Povestea dosarului de trafic de droguri începe în 2014. Stabilită în Australia, femeia a venit în România în 25 mai 2014. Două zile mai târziu, bătrâna a programat o vizită la Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, unde un nepot al său, condamnat în trecut şi pentru trafic de droguri, ispăşea o pedeapsa cu inchisoarea pentru conducere fără permis, scrie ziare.com. 

Sarmale cu „iarbă”, specialitatea bunicii 

Pentru că nu mai avea dreptul la pachet, nepotul bătrânei, zis „Men”, l-a rugat pe un alt deţinut să preia pachetul ce urma să îl aducă bătrâna. La controlul pachetului adus de bătrână, s-au găsit droguri ascunse în sarmale. 

„A venit la noi în cameră o persoană, căruia îmi aduc aminte că îi spuneam Men. La câteva zile după ce a venit, m-a rugat să primesc un pachet cu alimente de la familia lui, întrucât el epuizase dreptul la pachet. Am fost de faţă când cadrele penitenciarului au început să controleze pachetul şi la un moment dat s-a închis geamul, nu s-a mai dat pachetul pe moment. Am observat că din caserola cu sarmale s-a scos de către cadrul penitenciarului un pliculeţ din folie învelit într-o sârmă. După o oră, Men a revenit în camera noastră şi i-am cerut justificări despre incident. Acesta m-a asigurat că el nu ştia nimic despre conţinutul pachetului şi mi-a zis că el crede că bunica, din proprie iniţiativa, i-ar fi pus respectivele droguri, pentru că aceasta cunoştea că el era consumator de droguri în Australia”, a declarat deţinutul, martor în dosar.

Prinsă asupra sa cu drogurile, bătrâna a declarat că ştia că în caserola cu sarmale sunt ascunse droguri şi a declarat că le-a primit de la un tânăr pe care nu îl cunoaşte. Bătrâna a declarat că a hotărât să îi ducă drogurile nepotului aflat în penitenciar pentru că „îl ştia bolnav şi consideră că îi face un bine”, potrivit sursei citate. 

Bătrâna avea droguri şi în gospodărie 

Ancheta deschisă pe numele bătrânei avea să scoată la iveală că, imediat după flagrantul de la penitenciar, femeia l-a chemat pe un martor căruia i-a dat cheia de la locuinţa să şi „l-a rugat să deschidă uşa casei, iar din cuptorul sobei din bucătărie să ridice un pachet pentru a nu fi găsit de poliţie la o eventuală percheziţie”. Martorul a luat cheia, dar nu a respectat indicaţiile bătrânei.

În plus, ancheta a mai arătat că după ce a ajuns acasă, femeia a luat un sac de cannabis şi l-a aruncat peste gardul din spatele casei, rugându-l pe un alt tânăr să arunce „iarba” în răul Cerna. Tânărul nu s-a conformat, iar poliţiştii au găsit la percheziţii sacul cu cannabis în locul în care l-a aruncat bătrâna. 

Bătrâna de 82 de ani a plecat în Australia în timpul anchetei. În urma procesului, judecat în prima instanţă la Tribunalul Mehedinti, bătrana a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri. În apelul judecat la Curtea de Apel Craiova, Elenei Mladin (fosta Toma) i-a fost redusă pedeapsa la doi ani de închisoare cu executare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *