Operațiune de AMPLOARE – Mascații au descins în peste 80 de locații pentru a destructura o rețea care intermedia promovarea examenelor auto

Peste 80 de percheziţii în şase judeţe în legătură cu promovarea unor examene pentru obţinerea permisului de conducere; sunt vizaţi şi funcţionari publici

Peste 80 de percheziţii au loc miercuri în şase judeţe, într-un dosar privind fapte de corupţie, dar şi evaziune fiscală legat de promovarea unor examene pentru obţinerea permisului de conducere, fiind vizaţi şi funcţionari publici.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), ofiţeri de poliţie de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş fac, alături de poliţişti din Inspectoratul de Poliţie Mureş, sub coordonarea unui procuror, 82 percheziţii la o instituţie publică, la sediile unor firme, precum şi la locuinţele unor persoane fizice din judeţele Mureş, Sibiu, Braşov, Hunedoara, Bihor şi Satu Mare, scrie News.ro.

Percheziţiile au loc într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie şi pentru evaziune fiscală, cu implicarea unor funcţionari publici şi a altor persoane fără calitate specială, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere.

“Totodată, din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că unul dintre funcţionarii publici este implicat în operaţiunile unor societăţi comerciale din judeţul Mureş, care au ca obiect de lucru achiziţionarea şi comercializarea de produse de panificaţie de la diferiţi producători din ţară. Aceştia vindeau produsele obţinute, fără întocmirea de documente justificative, pentru a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul general consolidat al statului”, a precizat sursa citată.

La activităţile de miercuri participă ofiţeri de poliţie judiciară ai D.G.A. din cadrul Serviciilor Judeţene Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Hunedoara, Harghita, Sibiu şi Satu Mare, dar şi jandarmi.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *