ORA de IARNA 2019 – Încă puțin și dăm ceasurile înapoi

ORA de IARNA 2019 – Mai este o săptămână și dăm ceasurile înapoi.

ORA de IARNA 2019 – Existanța orei de vară şi de iarnă aduce, anual, o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00), în timp ce la ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau cu o oră înapoi, astfel că ora 4:00 devine ora 3:00. Practic, dormim mai mult.

ORA de IARNA 2019 – Trecerea la ora de iarnă 2019 se va face peste o săptămână, în ultimul weekend din luna octombrie, adică în noaptea de 26 spre 27 octombrie, când ceasurile se dau înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00. Va fi, practic, cea mai lungă zi a anului, având 25 de ore.

ORA de IARNA – avantaj

 

ORA de IARNA 2019 – În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore (față de trei ore când e ora de vară).

ORA de IARNA 2019 – Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

sursa:dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *