Orban: „O condiție indispensabilă pentru a menține trendul pozitiv pe durata stării de alertă este menținerea atitudinii responsabile”

Odată cu instituirea stării de alertă, „românii vor redobândi libertatea de circulaţie în interiorul localităţilor”, a spus premierul Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Va trebui să luăm în seara aceasta toate deciziile pentru a institui regulile și restricțiile necesare pentru a permite autorităților să lupte în mod eficient împotriva coronaviusului”, a spus Ludovic Orban.

El a amintit că în ultima săptămână a scăzut numărul cazurilor noi înregistrate zilnic, în timp ce a crescut numărul persoanelor vindecate.

Acest lucru este rezultatul unui efort atât din partea autorităților, cât și din partea cetățenilor, care s-au comportat „exemplar” în cele două luni ale stării de urgență, a spus Orban.

O condiție indispensabilă pentru a menține acest trend pozitiv pe durata stării de alertă este menținerea acestei atitudini corecte, responsabile. Autoritățile au obligația de a pune în practică toate măsurile în mod eficient, de lua toate măsurile pentru a permite reducerea la maximum a riscului. Rezultatul depinde însă în cel mai mare grad de măsura în care românii își vor menține atitudinea corectă”, a spus el.

E clar că riscul crește și limitarea nu poate fi dată decât de un comportament corect în perioada care va urma, de respectarea regulilor – de la purtarea măștii, păstrarea distanței, asigurarea unei interacțiuni care să nu permită transmiterea virusului – respectarea regulilor care țin de comportamentul corect în toate zonele în care va fi necesară”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *