PARADITORII SI-AU GASIT NASUL

In ciuda eforturilor disperate ale servitorilor Sistemului din PICCJ de a impiedica trimiterea in judecata a uneltelor de elita ale DNA Lucian Onea si Mircea Negulescu, procuroarea Elena Iordache nu se lasa. Chiar daca sefii i-au infirmat masura controlului judiciar, Iordache l-a inculpat pe Onea pentru represiune nedreapta, cercetare abuziva si participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare

In sfarsit uneltele de elita de la “Unitatea Haules” DNA Ploiesti, Lucian Onea – zis “Lucica” si Mircea Negulescu – zis “Zdreanta” sau “Portocala”, si-au gasit nasul. Asta desi slugile Sistemului din PICCJ fac eforturi disperate ca sa blocheze trimiterea in judecata a celor doi paraditori. O masura extrem de importanta a fost luata, miercuri dupa-amiaza 25 iulie 2018, de procuroarea Elena Iordache de la Sectia de urmarire penala si criminalistica a PICCJ. Chiar daca sefii sai i-au infirmat masura controlului judiciar pe care o dispusese fata de uneltele de elita de la DNA Ploiesti, asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit citand surse avizate (click aici pentru a citi), procuroarea Elena Iordache nu a cedat si a decis punerea in miscare a actiunii penale fata de Lucica Onea (foto). Practic, inculparea fostului sef al DNA Ploiesti. Si nu doar atat, dar lui Onea i-au fost aduse doua noi acuzatii.

Astfel, PICCJ a anuntat punerea in miscare a actiunii penale fata de Lucian Onea pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciarerepresiune nedreapta si cercetare abuziva. Pentru prima dintre cele trei infractiuni PICCJ declansase urmarirea penala inca din 24 mai 2018 (click aici pentru a citi), insa iata ca Onea a fost inculpat si pentru represiune nedreapta si cercetare abuziva.

Inculparea lui Onea are loc in dosarul deschis ca urmare a plangerii penale formulate de fostul deputat Vlad Cosma. Este vorba despre cazul “Serghei Petrus”, denuntatorul inventat de DNA pentru a-i executa pe Victor Ponta si Sebastian Ghita in dosarul “Toni Blair”, denuntator care in realitate era fostul deputat Vlad Cosma.

Deocamdata PICCJ nu a anuntat nicio masura fata de procurorul Mircea Negulescu, la randul sau urmarit penal in prezent pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare. Totusi, cel mai probabil si acesta va primi calitatea de inculpat, urmand ca si in cazul sau sa fie adaugate celelalte doua acuzatii, de represiune nedreapta si cercetare abuziva.

Iata comunicatul PICCJ:

“Avand in vedere solicitarile de informatii formulate de reprezentantii mass-media referitoare la activitatile desfasurate in ziua de 25 iulie 2018 in cauza care a facut obiectul comunicatului de presa din data de 24 mai 2018 (http://www.mpublic.ro/ro/content/c_24-05-2018-17-05), Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa comunice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Onea Luciansub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta si cercetare abuziva.

In fapt, procurorii au retinut ca, in anul 2015, inculpatul Onea Lucian (procuror sef in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti) a participat la constrangerea unui martor (amenintandu-l in mod direct ca o va inculpa pe sora acestuia intr-o cauza penala) sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept ‘mita electorala’. Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti.

Desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de coruperea alegatorilor, prezentand instantei drept probe, documentele ticluite.

Precizam ca in cauza nu au fost propuse sau dispuse masuri preventive.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este etapa procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Sursa: www.luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *