Parlamentare2020 – Ciolacu: Echipa de guvernare a PSD îl va include categoric pe profesorul Rafila

Profesorul Alexandru Rafila şi rectorul UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, vor face parte din echipa pe care social-democraţii o pregătesc pentru guvernare, după alegerile parlamentare, a declarat joi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu

„În acest moment lucrăm la această echipă. Marea majoritate este conturată. (…) Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei”, a afirmat Ciolacu, citează Agerpres.

Întrebat dacă şi-ar asuma funcţia de premier sau dacă ia în calcul să nominalizeze un tehnocrat, preşedintele PSD a spus că această decizie o va lua împreună cu colegii.

El a adăugat că nu crede că prim-ministrul trebuie să fie şi lider de partid şi nu a respins posibilitatea ca un specialist să fie propus pentru această funcţie.

„E o decizie pe care trebuie să o iau împreună cu colegii mei. Nu am avut în acest moment această decizie. (…) S-ar putea să existe o abordare care câteodată a funcţionat şi câteodată nu. Nu cred în teoria neapărat că prim-ministrul trebuie să fie şi preşedinte de partid. Aş vrea să ieşim din aceste clişee. (…). Este o abordare (nominalizarea unui tehnocrat pentru funcţia de premier – n.r.)”, a precizat Ciolacu.

Cât priveşte posibilitatea propunerii la Finanţe a lui Cristian Socol, liderul PSD a afirmat că acesta este un profesor respectat şi „un om, cel puţin în discuţiile avute personal, un om cu o viziune economică sănătoasă, mai ales macroeconomică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *