PATRU PROIECTE EUROPENE TRANSFRONTALIERE CÂȘTIGATE DE MUNICIPALITATEA DIN GIURGIU ÎN PARTENERIAT CU PRIMĂRIA RUSE

În recenta conferință de presă susținută de primarul Nicolae Barbu a fost anunțată oficial câștigarea a patru proiecte europene transfrontaleiere pe INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 , așteptându-se semnarea contractelor de finanțare.
Primul proiect finanțat pe INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 este în implementare (în faza de licitație – Proiect Tehnic și Lucrări) și este vorba despre Portul de Ambarcațiuni. Un proiect în valoare de 8 milioane de euro din care 3 milioane de euro îi revin municipalității din Giurgiu.
Șoseaua București-Prieteniei-1 Decembrie, crearea pistelor de biciclete și refacerea trotuarelor este unul dintre proiectele în valoare de 8 milioane de euro câștigate în parteneriat cu Primăria Ruse. Din suma alocată, 5 milioane de euro revine Primăriei Giurgiu.
Un alt proiect care a fost aprobat pentru finanțare este Cetatea Giurgiu. Un proiect în valoarea de 1,5 milioane de euro, Primăriei municipiului Giurgiu revenindu-i 0,5 milioane euro.
Modernizarea spațiului ”Galeriile de Artă” este un alt proiect câștigat prin programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 cu o valoare totală de 1 milion de euro, din care 0,4 milioane de euro revine Primăriei Giurgiu.
”De asemenea, tocmai am fost anunțat că am câștigat și proiectul cu refacerea procedurilor de lucru a managementului calității în instituția primarului, un proiect european în valoare de aproximativ 100.000 de euro”. a precizat primarul Nicolae Barbu. Acest proiect va fi finanțat Prin POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă) 2014-2020.
Edilul municipiului Giurgiu estimează că cel mult martie 2019 vor fi demarate lucrările la cele patru proiecte câștigate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *