Planul pentru toate sferele economiei. Ni se modifică stilul de viață?

Europenii vor fi încurajați să mănânce mai puțină carne, mașinile pe benzină ar putea deveni piese de muzeu, energia va deveni din ce în ce mai curată…Toate acestea fac parte dintr-un nou plan al Uniunii Europene.

Executivul UE prezintă în această săptămână un plan ambițios de reducere a emisiilor, care va afecta toate sferele economiei. Și va aduce modificări ale stilului de viață și standarde mai stricte pentru industrii, potrivit Bloomberg. Noul obiectiv climatic pentru 2030 va obliga producătorii auto europeni să adopte standarde mai stricte privind poluarea, cu noi reguli care ar putea trimite motoarele cu combustie în muzeele de științe.

Dacă va fi aprobat

Energia va deveni din ce în ce mai curată, în urma unor investiții suplimentare de 350 miliarde de euro pe an destinate producției și infrastructurii. Iar pentru a ajuta la reducerea gazelor cu efect de seră în agricultură, europenii vor fi încurajați să mănânce mai puțină carne. Dacă va fi aprobat, noul obiectiv de reducere a emisiilor în blocul comunitar cu 55% față de nivelurile din 1990 va impune  clădirilor să devină mai eficiente din punct de vedere energetic, potrivit unui proiect al Comisiei Europene, menționat de Bloomberg News. Costul poluării pentru companii, care se apropie deja de maximele record, va crește, pe măsură ce piața carbonului din UE se consolidează.

Obiectivul existent pentru 2030, adoptat în urmă cu doar șase ani, prevede o reducere a emisiilor cu 40%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *