PMP anunță un proiect de eliminare a pensiilor speciale

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a anunțat sâmbătă, la Congresul Național al Partidului, că luni urmează să fie depus proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

Acesta a mai menționat că „cetăţenii trebuie să beneficieze de pensie în funcţie de contributivitate”

„Vara aceasta am lucrat la acest proiect de lege, pe care îl vom depune luni în Parlament, privind eliminarea tuturor pensiilor speciale. PSD a votat legea prin care parlamentarii devin nişte cetăţeni speciali şi au pensie specială”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.
Liderul PMP a mai spus că singurii care ar trebui să beneficieze de pensii speciale sunt „veteranii de războoi, militari care au luptat în teatrele de operaţiuni şi foştii deţinuţi politici”, iar resstul cetăţenilor ar trebui să primească pensii în funcţie de contributivitate.
„Vara, în şedinţă extraordinară, s-a votat Codul Administrativ, prin care o altă categorie de politicieni devine specială în această ţară şi prin Codul Administrativ se acordă pensii speciale pentru primari. Suntem împotriva tuturor pensiilor speciale, singurii cetăţeni ai României care pot beneficia de un asemenea sistem sunt veteranii de război, militari care au luptat în teatrele de operaţiuni şi foştii deţinuţi politici, care au stat zeci de ani în închisori comuniste fără nicio vină. În rest, toţi cetăţenii trebuie să begeficieze de o pensie în funcţie de contributivitate”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Sursa: newsweek.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *