Polidin revine pe piață. Informații de ultimă oră despre cel mai cunoscut medicament românesc EXCLUSIV

Noul Polidin se va găsi pe piaţă până la finele acestui an. El va avea la bază o nouă reţetă, întrucât cea care în baza căruia se producea în anii regimului comunist nu mai corespunde în totalitate regulilor emise în materie de Uniunea Europeană.

“Noul Polidin va fi pe piaţă undeva în jurul datei de 1 decembrie. E proiectul în care am investit mii de ore de cercetare şi în care ne punem mari speranţe”, a declarat comandantul Institutului Cantacuzino, generalul Florin Oancea pentru impact.ro.

Va fi lansat sub forma unor ursuleți gumați

El afirmă că noua producţie de Polidin, ca supliment alimentar, va fi lansată într-o primă fază sub forma unor ursuleţi gumaţi. Va urma apoi comercializarea acestuia sub forma de spray nazal, însă Florin Oancea adaugă că nu se va renunţa nici la forma de medicament cu administrare injectabilă:

“Pentru aceasta din urmă vom avea nevoie de aporbări de specialitate, din partea Agenţiei Române a Medicamentului. Cred că aceasta din urmă, adică noul Polidin injectabil nu va fi gata mai devreme de jumătatea anului viitor!”

Preț atractiv pentru vechiul-noul medicament

Reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, extrem de apreciat în anii regimului comunist, e unul din pariurile mai vechi ale celor de la Institutul Cantacuzino. Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului , un cunoscut imunomodulator din istorie folosit în perioada interbelică, utilizat cu precădere în perioada sezonului rece, în vederea întăririi imunităţii organismului.

Florin Oancea mai spune că noua formă de administrare a Polidinului a fost gândită pentru a atrage categorii dintre cele mai diverse ale populaţiei, fiind dezvoltat pentru a obţine capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleţ (Polidin-O), dar şi spray nazal (Polidin-N). Astfel, prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se doreşte ca produsul să devină cât mai atractiv, inclusiv din perspectiva preţului, care va fi un alt atu al produsului.

Institutul Cantacuzino va lansa și noi tipuri de vaccinuri

În plus, Institutul Cantacuzino îşi propune să lucreze şi la noi tipuri de vaccinuri, în special din categoria celor mai folosite de populaţie, dar care lipsesc de o bună bucată de vreme de pe piaţă.

Pe de altă parte, Institutul a reuşit să iasă în ultima vreme din anonimatul în care intrase în ultimii ani. La finele lui noiembrie, anul trecut, specialiştii de la acest institut au lansat cu mare succes un nou produs Orostim HV. Şi acesta este la bază tot un supliment alimentar ce are rolul de a întări imunitatea organismului la infecții respiratorii. Florin Oancea preciza atunci că acest supliment se adresează în special persoanelor care prezintă un grad ridicat de risc de apariție a infecțiilor respiratorii. Orostim încă nu a fost lansat la scară industrială, motiv pentru care producţia sa a fost extrem de limitată, la două sau trei săptămâni, şi realizată doar în cadrul laboratoarelor Institutului.

Cozi mari pentru Orostim HV

Sute de bucureşteni, dar şi români din apropierea Capitalei au venit constant la Bucureşti, în toată iarna trecută, pentru a cumpăra acest nou produs, în plină pandemie de COVID-19. Ei formau cozi mari în faţa institutului, de la primele ore ale dimineţii, epuizarea produsului făcându-se în circa o oră de la deschiderea micului magazine de comercializare a Institutului.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *