Poliția Română, obligată să folosească limba maghiară în Ardeal?

Scandal fără precedent în România. Florin Roman, liderul deputaților liberali, a declarat că proiectul privind limba maghiară, adoptat tacit în Senat, reprezintă o nouă dovadă a înțelegerii dintre PSD și UDMR, după adoptarea tacită la Camera Deputaților a proiectului de lege în contextul Automiei Ținutului Secuiesc, așa cum a susținut și Klaus Iohannis astăzi, în ședința de la Cotroceni.

În acest context, deputații PNL vor să se includă pe ordinea de zi, sau pe ordinea de zi suplimentară a PL-x nr. 190/2020, la toate cele patru comisii de raport și la cele doua comisii de aviz, pentru a fi respins prin vot.

„Am solicitat totodată trimiterea de urgență a avizelor și rapoartelor în plen, pentru a acorda un vot împotriva acestui proiect, înscris pe ordinea de zi de vot final.

Este o nouă dovadă a înțelegerii dintre PSD și UDMR, după adoptarea tacită la Camera Deputatilor a proiectului de lege privind Autonomia Ținutului Secuiesc!

La Senat, în comisii, proiectul UDMR a fost susținut și votat de senatorii PSD, semn că de aceasta dată, acordul PSD a fost unul la vedere, de susținere pentru proiectul UDMR. Acesta reprezintă practic un nou Cod Administrativ, rescris în varianta UDMR și susținut prin vot de PSD, o nouă dovadă clară că adoptarea tacită a proiectului de lege privind Autonomia Ținutului Secuiesc nu a fost un simplu accident.

Printre altele, proiectul UDMR, adoptat tacit de Senat crează cadrul “legal” pentru obligativitatea oficializării limbii române, dar și pentru arborarea drapelului Ungariei sau a așa-zisului Ținut Secuiesc. Practic, prin tot soiul de amendamente, UDMR, susținută de PSD, încearcă atingerea obiectivului autonomiei: dacă înainte se putea folosi limba maghiară, și subliniez, se putea, acum sunt obligate, și repet, obligate autoritățile locale sa asigure folosirea acestei limbi.

Dacă în textul inițial se prevedea folosirea limbii maghiare doar în administrația publică locală, acum UDMR, susținut de PSD transferă obligativitatea folosirii limbii maghiare și în zona Poliției Române. E doar un exemplu despre modul în care acest nou proiect de lege marca UDMR-PSD, încearcă să transpună în practică autonomia de tip Ținutul Secuiesc.

PNL respinge categoric orice proiect de lege al UDMR, susținut de PSD, de enclavizare și federalizare a României și cere celor două partide să rupă frăția intereselor de partid, care nu pot prevala interesului național și constituțional al statului național, unitar și suveran”, a reacționat Florin Roman, într-un comunicat oficial trimis de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *