Polițiștii locali din Târgu-Jiu vor fi dotați cu bodycam-uri și stații radio digitale, care vor fi achiziționate cu aproximativ 50.000 de lei

Polițiștii locali din orașul Târgu-Jiu vor fi dotați cu bodycam-uri și stații radio digitale, care vor fi achiziționate cu aproximativ 50.000 de lei, astfel încât toate acțiunile la care participă să fie filmate, anunță MEDIAFAX.

Directorul Poliției Locale Târgu-Jiu, Florin Băluță, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că vor fi achiziționate 25 de bodycam-uri, care înregistrează audio și video, pe care agenții de la Ordine Publică și de la Serviciul Rutier le vor folosi atunci când vor fi în misiune.

„Vor fi aproximativ 25 de bucăți pe care ne dorim să le achiziționăm până la sfârșitul anului. Ele vor fi folosite în teren de către agenții de la Poliția Locală, Serviciul Rutier și Serviciul Ordine Publică, în prima fază. Este vorba despre polițistul local care își exercită atribuțiile de serviciu, cât și despre cetățeanul cu care interacționează, astfel încât să nu mai existe discuții că nu s-a vorbit frumos, că atitudinea polițistului local a fost una necorespunzătoare, același lucru se întâmplă și cu cetățenii care vor încălca prevederile legale”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu-Jiu.

Acesta susține că polițistul va fi obligat, înainte de a porni camera, să înștiințeze cetățeanul că va fi înregistrat.

„Având în vedere că noi avem patrule care efectuează serviciul 24 din 24 de ore, ele sunt destul de necesare. Și pot fi folosite ca probă în instanță, sperăm să nu avem evenimente. Achiziționarea acestor camere ar duce spre îmbunătățirea relației polițist local-cetățean, atâta timp cât toate convorbirile vor fi înregistrate. Se montează pe uniformă, la buzunar, la vedere. Bineînțeles că cetățenii vor fi atenționați atunci când se va face înregistrarea. Vor fi publicate pe SEAP. Trebuie să luăm și ceva de calitate, nu pentru o zi sau două. Cheltuiala va fi suportată din bugetul local. Banii ne-au fost alocați la ultima rectificare de buget. Este vorba și de niște stații TETRA și bodycam-uri. Valoarea totală este cuprinsă între 40.000 și 50.000 de lei”, a mai precizat Florin Băluță

În prezent, Poliția Locală Târgu-Jiu are 137 de angajați.

sursa:stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *