Polițiștii locali Giurgiu se vor afla la datorie, în perioada Sărbătorilor Pascale

Polițiștii locali Giurgiu se vor afla la datorie, în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru asigurarea ordinii și a siguranței publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor și libertăților cetățenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în liniște.
Asadar, în perioada 05-09 aprilie, polițiștii locali vor acţiona conform dispozitivului zilnic, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere de circulație, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii locali vor viza creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, cu preponderență la slujbele religioase oficiate cu ocazia Deniilor din Săptămâna Mare și Învierea Domnului (Paștele) pentru comunitatea creștină de rit ortodox, la următoarele lăcașe de cult: Catedrala Sfântul Gheorghe Nou (Dunăreana), Biserica Sfântul Haralambie (șos. Sloboziei), Biserica Sfântul Gheorghe Nou (șos. Bălănoaiei), Biserica Sfinții Martiri Brâncoveni (cartier Tineretului).

Activitățile vor fi desfășurate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. De asemenea, polițiștii locali se vor afla în rezervă, fiind pregătiți să intervină dacă va fi nevoie.

Direcția Poliției Locale Giurgiu recomandă cetăţenilor care vor participa la slujbele religioase să dea dovadă de calm, înţelegere și să aibă un comportament civilizat. Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să respecte indicaţiile polițiștilor locali, să acorde atenţie modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă observă persoane cu un comportament antisocial.
Totodată recomandăm cetățenilor să respecte regulile de circulație la deplasarea pe drumurile publice, să nu se implice în scandaluri sau discuții cu persoane necunoscute, să nu jignească sau să provoace și să nu încurajeze reacții de agresivitate.

Pe această cale, Direcția Poliției Locale a Municipiului Giurgiu vă urează Paște Fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *