Polițistul care a ucis o fată aflată pe trecerea de pietoni, în București, contestă imaginile video

Polițistul din București care a omorât-o la începutul anului pe Raisa, fetița de 11 ani, contestă imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din momentul impactului și nu recunoaște că a lovit-o cu piciorul pe minoră, notează realitatea.net.

În filmarea de la dosar se vede clar momentul în care poliţistul Constantin Popescu loveşte două fetiţe pe trecerea de pietoni, impact în urma căruia Raisa a murit pe loc, iar Maria a fost grav rănită, având nevoie de operaţie la un picior.

Avocatul familiei Raisei a declarat vineri, 9 septembrie, că poliţistul Constantin Popescu ar fi contestat în instanţă proba video şi nu s-ar fi prezentat la ultima audiere, înaintea trimiterii în judecată a dosarului.

„Sfidare totală, până în ultimul moment, din partea polițistului Popescu. Deși citat astăzi pentru ultima audiere înaintea trimiterii dosarului în judecată în cauza privind moartea fetiței Raisa, acesta nu s-a prezentat la audiere și nici nu a depus vreun motiv în care să fi adus vreo justificare pentru gestul său”, a transmis avocatul Cuculis, vineri, 9 septembrie.

El a adăugat că a constatat „cu stupoare” că polițistul de 31 de ani a contestat „inclusiv autenticitatea si legalitatea probelor video care surprindeau momentul impactului mortal”.

În aceste condiții, audierea a fost reprogramată.

Constantin Popescu, polițistul care se afla la volan, are 31 de ani și a fost cercetat inițial sub control judiciar pentru ucidere din culpă. Potrivit raportului inițial al Poliției, agentul „nu a acordat prioritate de trecere pietonilor”, nu era în misiune în momentul producerii accidentului și circula cu viteză.

Pe 9 februarie, avocatul Adrian Cuculis a declarat pentru Libertatea că s-ar putea ca polițistul să scape cu închisoare cu suspendare.

Pe 21 februarie, procurorii care instrumentau dosarul accidentului au transmis că proba cu testul poligraf pentru polițist nu a fost acceptată. După ce polițistul a transmis o scrisoare în care își cerea iertare și se oferea să facă „orice”, mama copilei ucise i-a cerut să accepte testul cu detectorul de minciuni, dar acesta a refuzat.

Știre preluata de la 7Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *