Premierul Nicolae Ciucă, reacție după ce mai mulți români anunță că vor boicota firme austriece după refuzul pe Schengen

Premierul Nicolae Ciucă făcut primele declarații pe tema boicotului anunțat de români după votul negativ dat pentru admiterea României în Spațiul Schengen.

Rugat de presă să comenteze pe marginea boicotului anunțat de unii români privind produsele austriece sau închiderea conturilor la bănci austriece, premierul Nicolae Ciucă a transmis că decizia le aparține acestora.

„Este o decizie individuală, a fiecărui cetăţean român. Trăim într-o ţară liberă, fiecare ia deciziile pe care le consideră că este bine să le ia”, a precizat premierul, la finalul declarațiilor făcute vineri pe tema opțiunilor României pentru Schengen.

Declarația premierului Nicolae Ciucă vine după ce zeci de oameni de afaceri au transmis un mesaj de revoltă după ce România nu a fost acceptată în spațiul Schengen. Toți au luat măsuri în acest sens și susțin că și-au închis conturile la băncile austriece, au anulat contractele cu firmele de acolo sau chiar și-au anulat vacanțele.

Românii de rând au anunțat că încep să își închidă conturile la băncile austriece, în semn de protest pentru votul de joi, 8 decembrie în Consiliul JAI pe extinderea Spațiului Schengen. Oamenii spun că nu vor mai cumpăra nici produse care vin din Austria. Iar cei care au mașină nu vor mai alimenta la benzinăriile austriece.

Știre preluata de la Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *