Premierul Rusiei a anunțat că a fost testat pozitiv cu coronavirus!

Prim-ministrul rus Mikhail Mishustin a declarat că tocmai a aflat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus și că se retrage temporar, informează DailyMail.com.

Mishustin a avut o conversație video televizată cu președintele Vladimir Putin, care a acceptat sugestia ca primul vicepremier Andrey Belousov să fie numit premier în funcție în timpul absenței lui Mishustin.

Mishustin, care nu a prezentat niciun simptom în timpul scurtei sale apariții, a declarat că va merge la spital, joi. El și alți oficiali ruși, inclusiv Putin, au organizat ședințe publice prin video în ultimele săptămâni.

Între timp, numărul morților din cauza coronavirusului a ajuns astăzi la 1.000, iar numărul total de cazuri de infectare a trecut tot astăzi de 100.000, o altă zi record de noi infecții.

Vladimir Putin a avertizat că Rusia intră în „cea mai intensă etapă” a epidemiei, deoarece medicii raportează lipsuri de echipament de protecție.

Putin a prelungit carantina până pe 11 mai, și a avertizat că vârful pandemiei urmează să vină.

„Situația este încă foarte dificilă”, a spus Putin. „Ne confruntăm cu o etapă nouă și poate cea mai intensă în combaterea epidemiei.”

Putin a spus că Rusia a reușit să încetinească răspândirea virusului, dar a avertizat că „acest lucru nu ar trebui să ne liniștească”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *