Prevenție este cuvantul de ordine azi. O felicit, pe această cale pe Gabriela Firea

Asistăm în ultimele săptămâni la apariția unui virus necunoscut anterior, care a escaladat într-un focar fără precedent și care implică măsuri fără precedent. Cel mai bun exemplu este evoluția Coronavirus în Italia. O privire succintă în acest sens este grăitoare : primele cazuri de coronavirus în Italia au fost confirmate la 31 ianuarie 2020, când doi turiști chinezi din Roma au testat pozitiv pentru boala coronavirus 2019. Din acea zi până în prezent au existat 7.375 de cazuri confirmate, 366 de decese și 622 de recuperări în Italia! Acestea nu sunt simple cifre! Sunt vieți omenești!

Reiterez ceea ce am afirmat de curând: România este în prag de epidemie de coronavirus. Încă din ziua în care a fost confirmat primul român cu coronavirus autorităţile au anunţat că au demarat toate acţiunile necesare şi măsurile pentru pregătirea în caz de epidemie cu noul coronavirus şi au activat sistemul naţional pentru situaţii de urgenţă. Astăzi, la distanță de doar câteva săptămâni, situația se schimbă de la o zi la alta iar autoritățile tratează totul cu superficialitate și amatorism. Nu pot descrie în cuvinte inconștiența și incompetența de care dă dovadă actualul guvern.

Prevenție este cuvantul de ordine azi. O felicit, pe această cale pe Gabriela Firea care a venit prompt cu soluția închiderii instituțiilor de învățământ, cea mai importantă măsură preventivă în condițiile date. Cred că trebuie să ne protejăm copiii, să îi ținem acasă, să fim conștienți de riscurile la care îi expunem în contextul acestei epidemii. Cât privește discursul ministrului Educației, care a declarat că nu există motiv pentru închiderea școlilor, personal îl consider inadmisibil. Se impun măsuri urgente, AZI, iar închiderea școlilor este una dintre ele. Este o măsură firească pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor noștri! Putem gândi o bază legală prin care unul dintre părinți să stea acasă! O altă soluție este telemunca – pentru a limita astfel deplasarea angajaților. Domnilor guvernanți, doamnă ministru propus al Educației, așteptăm soluții și măsuri viabile de la dumneavoastră!

Găsesc alarmantă lipsa deciziilor privind acest virus din partea guvernanților! Când este vorba de copiii noștri, de viitorul lor – avem nevoie de stabilitate și responsabilitate! De ce să cheltuim bani pe anticipate când putem suplini lipsurile din sistemul sanitar de prevenție? Părinții nu știu ce să facă, copiii nu știu cum să se apere iar bătrânii caută alinarea prin telefoanele date rudelor. Este absolut necesar să avem un guvern stabil – care să poată lupta cu această epidemie. România are acum nevoie de guvern mai presus de orice, nu de alegeri anticipate. Sănătatea trebuie să primeze!

sursa:Niculae Badalau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *