Prima reacție a lui Dan Bittman după ce a creat iureș cu declarațiile despre COVID

Săptămâna trecută, în ziua în care mai băteam un record la capitolul număr de infectări, iar autoritățile ne bombardau cu mesaje de informare prin sistemul Ro Alert, Dan Bittman a postat un mesaj pe pagina sa de socializare, în care, supărat pe autorități, își chema prietenii la terasă. El s-a ținut de cuvânt și a ieșit. Fotoreporterii l-au surprins puțin mai târziu, la o cafea cu o prietenă. Luni, 26 octombrie, solistul a fost sunat să vorbească despre tot iureșul pe care l-a creat, scrie click.ro.

foto: BLITZ

„Nu e de ajuns minciuna Covid, acum trebuie să suport și alertele astea penibile și mincinoase pe telefon! Când ieșim băieți și fete?!”, întreba artistul pe pagina sa de Facebook marți, 20 octombrie. Iată că el s-a ținut de cuvânt și a ieșit fix în acea zi. Bittman a fost surprins pe terasa unui mall din Pipera, alături de o prietenă, iar luni, 26 octombrie, l-am contactat telefonic, în plin iureș mediatic, al cărui protagonist este.

„Da, am ieșit. Am purtat mască până sus la terasă și a fost ok. Mesajul de pe Facebook nu era un îndemn la revoltă. Eu continui să-mi duc viața normal, respectând regulile, însă mi se par absurde. E o părere pur personală, nu rog pe nimeni să mă creadă sau să-mi urmeze exemplul”, a declarat Dan Bittman.

Dan Bittman: „Pandemia asta nu m-a învățat nimic nou”

Iar părerea sa personală este aceea că virusul nu atacă numai în baruri, cluburi și restaurante, ci peste tot. „Când văd aglomerația la metrou, când am văzut astă vară aglomerația de pe plajă, cu oameni fără mască și fără distanțare… ar fi trebuit să fim toți morți până acum. Dacă oamenii ar sta puțin să judece cifrele, s-ar lămuri”, a mai spus artistul, supărat pe măsurile luate până acum de autorități. Mărturisește că provine dintr-o familie de medici, că are un profund respect pentru această breaslă, dar că ce se întâmplă acum este mai mult politică. „Eu de mic am fost învățat să mă spăl pe mâini, să am niște reguli de igienă, pe mine pandemia asta nu m-a învățat nimic nou. Doar pun mască, acum, și respect legea. Însă rămân la propriile convingeri”.

foto: BLITZ

„Mesajul de pe Facebook nu era un îndemn la revoltă”

Frustrarea lui pornește și de la faptul că, de 10 luni, este „șomer”. Concertele sunt interzise, iar statul „nu are ochi pentru artiști”. „Noi suntem o categorie nebăgată în seamă de nimeni, trebuie să ne descurcăm cum putem”, spune el. Într-un fel, are dreptate. Muzicienii, instrumentiștii, actorii, balerinele, dansatorii, sunetiștii, scenografii și toți cei numiți „artiști independenți” au fost primii și cei mai grav afectați de criza provocată de coronavirus.

foto: BLITZ

Peste noapte s-au trezit cu spectacole anulate și fără nicio sursă de venit. Din ianuarie, mulți trăiesc din economii. Nu-i de mirare că apare revolta.

Dan Bittman a făcut recent declarații șocante

Dan Bittman a fost primul care, după atâta timp, a izbucnit cu declarații șoc, care au împărțit în două lumea artistică. „Am gura spurcată și îmi permit să spun orice. Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante. Nu se poate așa ceva, este prea mult”, a declarat solistul Holograf, la Gândul Live.

Bittman e supărat pe modul în care guvernanții gestionează pandemia, spunând că numărul morților e „scos din burtă” atât timp cât nu se fac autopsii, că există interese, presiuni. În tot acest timp, artiștii și industria Horeca sunt total ignorați, în condițiile în care, spune el, nu din sălile de spectacole se ia virusul. „Dacă atât de tare ne protejează masca, de ce nu îi lași să vină cu mască la concerte?!”, a încheiat artistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *