Primarul Sibiului câștigă lupta cu ANI și e validat pentru un nou mandat

Telenovela validării primarului Sibiului, Astrid Fodor, a luat sfârșit cu o veste bună pentru edilul contestat de Agenția Națională de Integritate: magistrații Tribunalului Sibiu i-au dat câștig de cauză.

Astrid Cora Fodor își va putea prelua noul mandat, după ce fusese initial invalidată de magistrații Judecătoriei Sibiu. Marți, la prânz, a venit soluția celor de la Tribunalul Sibiu.

„Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Municipiului Sibiu, jud. Sibiu, al doamnei Fodor Astrid Cora, declarată aleasă la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. Prezenta hotărâre va fi comunicată Prefectului Judeţului Sibiu, secretarului general al Municipiului Sibiu, primarului declarat ales – intervenientei Fodor Astrid Cora şi se aduce la cunoştinţă publică. Definitivă. Pronunţată azi, 27.10.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta publicată pe pagina de internet a Tribunalului Sibiu.

Magistrații de la Judecătoria Sibiu au respins, pe16 octombrie, validarea mandatului primarului reales în 27 septembrie – Astrid Cora Fodor. Motivul invocat de instanță avea legătură cu o decizie de incompatibilitate a Agenției Naționale pentru Integritate.

„Respinge cererea de validare a mandatului de Primar al Municipiului Sibiu, formulată de BEC Sibiu nr. 1. Respinge cererea de intervenție formulată de intervenienta Astrid Cora Fodor. Dispune comunicarea unui exemplar al prezentei hotărâri către Prefectul Judeţului Sibiu și către Secretarul General al Municipiului Sibiu, în vederea afișării la sediul unităţii administrativ-teritoriale, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt, pronunțată de magistrați.

Hotărârea magistraților avea legătură cu decizia recentă a ANI, conform căreia Astrid Cora Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate deoarece a fost simultan viceprimar al municipiului Sibiu şi membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu și al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

La alegerile locale din 27 septembrie, Astrid Cora Fodor a candidat pentru un nou post de primar al municipiului Sibiu din partea Forumului Democrat al Germanilor din România și a obținut prima poziție cu 43,04%, fiind urmată de liberalul Adrian Cosmin – Bibu, cu 31,13%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *