Probleme tehnice în sistemul cardurilor VISA în numeroase ţări europene. Oamenii se plâng că nu pot plăti cu cardul în magazine şi benzinării

Reţeaua de carduri Visa a picat în Europa, multe tranzacţii fiind respinse, iar compania a anunţat că investighează cauza

Cardurile Visa întâmpină probleme la tranzacţii efectuate vineri în numeroase ţări europene, informează posturile BBC News şi Sky News, agenţia Reuters şi cotidianul The Guardian.

Probleme tehnice au fost semnalate în Marea Britanie şi în numeroase alte ţări europene, multe tranzacţii în care au fost utilizate carduri Visa fiind blocate.

Clienţii au raportat probleme la plăţi cu carduri Visa în magazine şi benzinării. În momentul de faţă, amploarea problemelor nu se cunoaşte.

„Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacţii Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigaţie pentru aflarea cauzelor şi încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid”, a comunicat compania de carduri bancare.

În afară de Marea Britanie, probleme au fost semnalate în Germania,Romania, Franţa şi Italia.

Printre cauzele posibile ar putea fi un atac cibernetic sau o defecţiune.

Potrivit cotidianului The Guardian, milioane de persoane sunt afectate de imposibilitatea efectuării plăţilor cu carduri. Multe companii din Marea Britanie au semnalat probleme la plăţile cu carduri Visa.

Tranzacţiile la bancomate nu par să fie afectate. Cardurile de tip Mastercard şi American Express nu sunt afectate de această problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *