PROGNOZA METEO. Caniculă în sudul României, posibile ploi în nord. Termometrele vor indica până la 36 de grade la umbră

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caniculară miercuri în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat. În a doua jumătate a zilei sunt posibile ploi în nord-vestul și nordul țării, precum și la munte. Şi în Bucureşti, meteorologii anunţă vreme caniculară.

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după orele amiezii în nord-vestul și nordul țării, precum și la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 pe litoral și 36 de grade in vestul si in sudul Olteniei, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 9 grade, unde izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 16 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, pe suprafețe mici caniculară la amiază în zonele de câmpie din sud și sud-vest, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când se vor semnala averse și descărcări electrice, pe arii restrânse îndeosebi la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 de grade in nordul Moldovei și 36 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 10 grade, unde izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, când disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 20…21 de grade, mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară după-amiaza în zonele de câmpie din sud-vest și sud, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când pe arii restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice, cu precădere în zonele de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade in Bucovina și 35 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 8 grade, unde vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare călduroasă, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea va fi călduroasă în mare parte din țară. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când pe suprafețe mici se vor semnala averse și descărcări electrice, mai ales în zonele montane. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 7 grade, unde izolat vor fi condiții de ceață. BUCUREŞTI Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade, posibil mai coborâtă în zona preorășenească.

DE DUMINICA PANA MARTI: Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, pe arii restrânse caniculară în zonele de câmpie și de podiș. Trecător și pe arii restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai ridicată în zonele de munte.

Sursa: www.romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *