Prognoza meteo, weekend 15-16 august 2020. Vine prăpădul de Sfânta Maria

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi mai multe avertizări de cod galben prelungit. Vor intra în vigoare în weekend și va cuprinde furtuni violente pentru trei sferturi din țară.

Prognoza meteo, weekend 15-16 august 2020

ANM a emis astăzi mai multe avertizări de Cod galben de instabilitate atmosferică pentru multe județe ale țării. Toate aceste fenomenele meteo se vor extinde pe parcursul acestui weekend, între 15 și 16 august, vremea instabilă cuprinzând cea mai mare parte a țării până duminică seara.

Avertizările de Cod galben de vreme instabilă, emise de ANM, vor viza până duminică dimineaţa peste trei sferturi din ţară. Conform informațiilor publicate de meteorologi, în intervalul 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00, va fi în vigoare primul Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în zece judeţe situate în partea de vest şi sud-vest a ţării.

Prognoza meteo, weekend 15-16 august 2020

Prognoza meteo, weekend 15-16 august 2020

Vine prăpădul de Sfânta Maria

În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, precum şi în nord-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, izolat, 40 – 50 l/mp.

În plus, de vineri şi până sâmbătă dimineaţa, manifestări de instabilitate atmosferică se vor mai semnala pe arii restrânse şi în restul ţării. Iar de mâine, 15 august, ora 10:00 și până pe 16 august, ora 10:00, o să avem vreme instabilă în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Vor fi și cantităţi de apă ce vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, pe arii restrânse, până la 60 l/mp însă în intervale scurte de timp. Meteorologii mai avertizează că instabilitatea atmosferică se va semnala, sâmbătă, pe arii restrânse şi în sud-estul ţării, iar duminică, din nou, în majoritatea regiunilor, conform informațiilor furnizate de capital.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *