PROPAGANDISTII TRADATI DE LIVIA STANCIU

PROPAGANDISTII TRADATI DE LIVIA STANCIU – CCR a sesizat Consiliul Europei, Comisia de la Venetia si presedintele Conferintei Curtilor Constitutionale Europene dupa atacurile furibunde ale propagandistilor si agentilor DNA din politica, disperati ca Iohannis este obligat sa o revoce pe Laura Kovesi: “Aceste actiuni sunt de natura sa puna in pericol democratia, statul de drept si functionarea justitiei constitutionale”. Pana si partenera DNA Livia Stanciu a votat

Curtea Constitutionala a Romaniei a luat o decizie fata precedent, dupa atacurile furibunde ale propagandistilor si agentilor DNA din politica, disperati ca presedintele Klaus Iohannis este obligat sa o revoce din functie pe Laura Kovesi, ca urmare a deciziei CCR din 30 mai 2018. Curtea a decis, marti 5 iunie 2018, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) si a presedintelui Conferintei Curtilor Constitutionale Europene.

CCR acuza ca atacurile declansate inclusiv de reprezentanti au unor partide parlamentare au discreditat si delegitimat autoritatea Curtii, fiind pusa la indoiala obligativitatea deciziilor sale. Mai mult, CCR aminteste ca au existat indemnuri adresate populatiei si presedintelui Romaniei sa nu respecte decizia prin care s-a stabilit ca Iohannis este obligat sa o revoce pe Kovesi din functie. In opinia Curtii, toate aceste actiuni si atacuri nu au ca efect decat punerea in pericol a democratiei, a statului de drept si a functionarii justitiei constitutionale.

Foarte interesant este ca decizia CCR de a sesiza institutiile europene a fost luata cu unanimitate. Ceea ce inseamna ca pana si partenera de nadejde a DNA Livia Stanciu (foto) a votat in acest sens. Un act ce poate fi vazut de propagandisti ca fiind unul de tradare.

Iata comunicatul CCR:

Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei, intrunit la data de 5 iunie 2018, a hotarat, cu unanimitate de voturi, in prezenta tuturor membrilor sai, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) si a Presedintelui Conferintei Curtilor Constitutionale Europene in legatura cu atacurile virulente declansate impotriva Curtii Constitutionale, prin care unii reprezentanti ai unor autoritati publice, precum si ai unor partide parlamentare au discreditat si delegitimat autoritatea acestei institutii fundamentale a statului – garantul suprematiei Constitutiei – fiind pusa sub semnul indoielii obligativitatea deciziilor sale, fiind facute chiar indemnuri adresate populatiei si Presedintelui statului sa nu respecte si sa nu puna in aplicare Decizia Curtii Constitutionale nr.358 din data de 30 mai 2018, privind cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministrul Justitiei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, in principal, si intre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, in subsidiar, cerere formulata de prim-ministrul Guvernului. Plenul Curtii Constitutionale a considerat ca aceste actiuni sunt de natura sa puna in pericol democratia, statul de drept si functionarea justitiei constitutionale”.

Sursa: www.luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *