Protest al cadrelor medicale în Capitală: “E vorba de colegii din spital care nu mai pot, au obosit, sunt bolnavi”

Un protest al cadrelor medicale are loc, marți, în Capitală. Manifestanții atrag atenția, între altele, că au colegi din spital care se află la capătul puterilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ce vor cadrele medicale, la protestul din București

Mai exact, la protestul de marți, din Piața Victoriei, participă membrii Federației Sanitas. Aceștia cer, între altele, deblocarea posturilor și plata salariilor restante.

Președintele Asociației Sanitas, Leonard Bărăscu, a reclamat lipsa de comunicare dintre guvernanți și reprezentanții cadrelor medicale din România.

”Dorim ca problemele ce țin de salarizare să se rezolve, adică stimulentul de risc. Apoi este vorba de deblocarea posturilor, foarte importantă astăzi. În afară de strategiile astea de criză idioate pe care le-au luat unii, e vorba de colegii din spital care nu mai pot, au obosit, sunt bolnavi. (…) Astăzi câțiva lideri Sanitas sunt deja cu COVID, sunt pozitivi.

Facem promisiuni în fiecare zi dar această criză a epuizării continuă. Este o lipsă totală de discuții și de comunicare (…) Era simplu să convoci într-o teleconferință, să vorbești cu cei abilitați care ar fi putut să rezolve lucrurile astea.”, a spus Leonard Bărăscu, de la protest, potrivit antena3.ro.

Protest al cadrelor medicale in Capitala. Ce reclama si ce solicita

Protest al cadrelor medicale in Capitala.

Acuzații la adresa ministrului Sănătății

Președintele Asociației Sanitas a mai spus că toate cadrele medicale lucrează în condiții extrem de grele, de la declanșarea pandemiei de coronavirus, în România.

“Am demonstrat ce înseamnă să stai într-un combinezon și ce înseamnă să fii ud fleașcă până la piele de multe ori. Este și partea psihologică a lucrurilor, să vezi numai oameni bolnavi, să vezi cum se întinde COVID și nu poți să faci nimic.”, a spus el.

De asemenea, Leonard Bărăscu a spus că este sceptic în privința rezolvării problemelor pentru care are loc protestul din Piața Victoriei.

“Nu cred că ne vor asculta. (…) Îl văd tot timpul pe post pe Ministrul Sănătății, Domnul Tătaru, dar cu noi nu poate să vorbească. Iar cele mai importante lucruri le putea auzi de la noi.”, a spus Leonard Bărăscu.

Membrii Federației Sanitas vor protesta în fiecare zi de marți, până când toate problemele pe care le reclamă vor fi rezolvate de autorități.

Marți, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul total, de la începutul pandemiei în țară, a ajuns la 258.437 de cazuri.

În total, au fost declarați vindecați 181.175 de pacienți cu COVID-19. Însă, alte  7.273 de persoane diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus au decedat. În intervalul 02.11.2020 (10:00) – 03.11.2020 (10:00) au fost raportate 120 decese (70 bărbați și 50 femei).

În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 974 se află la ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *