PSD-istii revin cu forta in functiile guvernamentale. Andrei Tinu anunta ca a castigat procesul cu premierul Orban, pe care l-a acuzat de „exces de putere”

Andrei Tinu anunta ca a castigat procesul intentat premierului Orban prin care contesta demiterea sa din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, suspendarea executarii Deciziei Prim-Ministrului nr. 510/11.12.2019, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 997/11.12.2019, prin care Andrei Tinu era demis de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

Andrei Tinu s-a plans instantei ca decizia prim-ministrului Ludovic Orban a fost emisa cu „exces de putere”, cu incalcarea legislatiei dar si a drepturilor fundamentale.

Tinu a sustinut ca Orban nu a motivat  actul administrativ de destituire a sa din functie si ca nu atinut cont ca se afla la acel moment in concediu medical, fiind in incapacitatatea temporara de munca.

„La data eliberarii din functie ma aflam in concediu medical pentru incapacitate temporara de munca… Raporturile de munca erau suspendate, neputand interveni nicio modificare asupra acestora pe perioada suspendarii”, se arata in plangerea lui Tinu, citat de Lumea Justitiei.

Andrei Tinu a fost demis la inceputul lunii decembrie din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie. El avea rang de secretar de stat.

Andrei Tinu, membru al Biroului Permanent al PSD Sector 1, se afla in aceasta functie din 8 martie 2017. Tinu a mai fost purtator de cuvant al TSD, vicepresedinte al Organizatiei Judetene Arad a Partidului Social Democrat (2009-2010), secretar executiv al TSD (2010-2013) si vicepresedinte al TSD intre 19 octombrie 2013 si 12 decembrie 2015.

https://www.aktual24.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *