PSD mărește salariul minim pentru a treia oară

PSD mărește salariul minim pentru a treia oară de când a preluat guvernarea țării și face dovada că respectă până la capăt angajamentul de a asigura bunăstarea românilor.

Deși este interimar, guvernul Dăncilă poate să adopte această măsură în temeiul prevederilor Codului Muncii, Art. 164 . [stabilirea şi calcularea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată] (1) Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător programului normal de muncă, se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.

De la 1 Ianuarie 2019 salariul minim net va fi de 1363 de lei, cu 55% mai mare față de 878 de lei cât era atunci când PSD a preluat guvernarea. Pentru cei cu studii superioare și 1 an vechime salariul minim net va ajunge la 1563 de lei net.

Beneficiari direcți vor fi peste 1,3 milioane de români, la care se adaugă 116.000 de angajați cu studii superioare și cel puțin 1 an vechime.

PNL, în schimb, a anunțat eliminarea salariului minim pe economie – o măsură catastrofală, care pulverizează întreg sistemul de salarizare al țării și produce grave perturbații economice și sociale.

Prin intenția de eliminare a salariului minim PNL își demonstrează atât amatorismul și nepriceperea cât mai ales ignoranța în privința mecanismelor și interdependențelor economico-sociale.

Niculae Badalau

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *