Pupincuristul lui Firea pus ministru al Culturii, actorul George Ivașcu, la fel de agramat ca Dăncilă și Popa, nesimțit pe un salariu de 20.000 de lei lunar

La șase luni de mandat, ministrul Culturii, George Ivașcu a venit în fața presei să citească timp de 20 de minute un document cu așa-zise realizări ale sale. Deși este actor, George Ivaşcu a întâmpinat probleme reale cu lectura. Cel mai greu i-a fost să pronunţe cuvântul “digitizare”: a rostit ”digidizarea”, ”digizizarea” și ”digigizale”.

Ziariștii PROTV au identificat încă șapte greșeli făcute de penibilul actor care citea:
– “un program de importanță COVÂLȘITOARE este sezonul România – Franța”
– ”este extinderea şi PERMANTETIZAREA unui dialog şi colaborări constructive şi pozitive”
– “dincolo de implicarea în stabilirea unor PRORITĂȚI şi termeni, în jurul CĂRUIA vă fi articulat proiectul României pentru PREŞEDENŢIA consiliului”
– ”în vederea finanţării a cel puţin 7 clădiri monument ISTORICI”
– ”în marja ACESTUI reuniuni fiind cuprinsă şi o întâlnire bilaterală cu omologul din Polonia”

Când la final o jurnalistă l-a întrebat pe ministru despre starea deplorabilă în care au ajuns operele lui Brâncuși ministrul a plecat răspunzând cu nesimțire: ”Vă mulţumesc! Vă urez un weekend plăcut!”

Preţ de 20 de minute, ministrul Culturii a citit realizările mandatului său. În ciuda faptului că este actor, George Ivaşcu a întâmpinat probleme reale de dicţie. Cel mai greu i-a fost să pronunţe cuvântul “digitizare”: a rostit ”digidizarea”, ”digizizarea” și ”digigizale”.

Graba a făcut ca greşelile să se lege în lanţ, fie că au fost de pronunţie, ori dezacorduri. Exemple:

– “un program de importanță COVÂLȘITOARE este sezonul România – Franța
–  ”este extinderea şi PERMANTETIZAREA unui dialog şi colaborări constructive şi pozitive
– “dincolo de implicarea în stabilirea unor PRORITĂȚI şi termeni, în jurul CĂRUIA vă fi articulat proiectul României pentru PREŞEDENŢIA consiliului
– ”în vederea finanţării a cel puţin 7 clădiri monument ISTORICI
– ”în marja ACESTUI reuniuni fiind cuprinsă şi o întâlnire bilaterală cu omologul din Polonia

Ministrul a anunţat că a alocat alte 23 de milioane de lei către 23 de proiecte noi, privind Centenarul. În total, Guvernul a dat până acum 100 de milioane de lei pentru 529 de proiecte. Multe dintre ele nu vor fi, însă, realizate până la 1 Decembrie 2018.

După ce a terminat prezentarea, George Ivaşcu s-a îndreptat către ieşire şi a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

”Vă mulţumesc! Vă urez un weekend plăcut!”, a încheiat Ivașcu atunci când a fost întrebat de operele lui Brâncuși de la Târgu Jiu.

Ştirile Pro TV au arătat starea deplorabilă în care au ajuns operele marelui sculptor, după ce în urmă cu 5 ani au fost spălate, greşit, cu un furtun cu apă, cu presiune. Acum, în găurile formate au crescut muşchi, iar sculpturile sunt verzi.

În plus, Muzeul Naţional de Istorie este în stare avansată de degradare şi închis în proporţie de 80% de 14 ani. Şi Palatul Cantacuzino, care găzduieşte Muzeul George Enescu, este în pericol, iar ministerul nu s-a apucat de reabilitarea lui, deşi a avut două finanţări europene pentru asta.

Iar Festivalul George Enescu va fi organizat şi la anul în aceleaşi condiţii de la Sala Palatului, pentru că ministerul a ratat o finanţare de 40 de milioane de euro pentru restaurarea sălii şi nu a făcut niciun demers pentru construcţia uneia noi.

Sursa: www.curentul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *