Putin vrea să rămână președinte până în 2036! Când va fi referendumul?

Vladimir Putin vrea să organizeze un referendum pentru a putea rămâne la conducerea Rusiei până în 2036.

Președintele rus a propus ca dată pentru desfășurarea referendumului, data de 1 iulie. Dacă acesta va trece, liderul de la Kremlin, ar rămâne conducătorul țării până în 2036. Actualul lui mandat ar trebui să se încheie în 2024. Ca măsură de precauție, pentru a reduce riscurile de răspândire a virusului din cauza scrutinului s-a hotărât ca referendumul să se desfășoare pe durata a şase zile. Această este o măsură suplimentară prin care se va elimina aglomeraţiei la urne.

Vladimir Putin a fost la conducerea statului vreme de două decenii. El este cel mai longeviv lider rus după Iosif Stalin. Putin a avut patru mandate de președinte și unul de prim-ministru.

Vladimir Putin continuă să scadă în sondaje

Totuși, un sondaj recent arată că Putin începe să scadă în sondaje. Doar un sfert dintre respondenți l-au ales pe Vladimir Putin ca persoană în care au cea mai mare încredere, potrivit agenției Levada.

,,Declinul lent, dar continuu al aprobării activităților lui Vladimir Putin este înregistrat indiferent de metodologia sondajului sau de modul în care sunt formulate întrebările”, au transmis reprezentanții Levada într-un comunicat de presă.

Sondajul a arătat că numărul respondenților indeciși s-a dublat. În ianuarie procentul era la 17%, acum a crescut la 33% în aprilie.

Agenția a mai dezvălui că jumătate dintre ruși nu au deloc încredere în nimeni. Sau nu știu în cine să aibă încredere. De asemenea, 37% dintre respondenți care au o situație materială mai rea au recunoscut că ar fi dispuși să se alăture demonstrațiilor, a spus, Lev Gudkov, șeful Levada pentru site-ul Open Media.

„Este un efect foarte neașteptat, care cred că se datorează în mare măsură unei creșteri accentuate a incertitudinii, amenințării cu pierderea locului de muncă, a scăderii veniturilor, a anxietății generale și a instabilității evidente în viață”, a declarat Gudkov, informează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *