Radu Banciu a avut o ieșire foarte dură în scandalul dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. „A spus niște tâmpenii”

Liviu Dragnea susține într-un interviu că nu ar fi cerut să fie grațiat indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din 2019, „pentru că grațierea o cer oamenii vinovați”. Viorica Dăncilă, fostul premier, îl contrazice spunând că Liviu Dragnea a făcut, totuși, presiuni pentru amnistie și grațiere.

„Cică e foc și pară pe Viorica Dăncilă. Un discurs haotic, Liviu Dragnea incapabil să spună trei fraze care să curgă una după alta, se contrazicea. A spus niște tâmpenii. Sigur, n-o să insistăm foarte mult. Liviu Dragnea, care n-a făcut altceva decât niște porcării colosale, ne predă nouă lecții de morală, cum că el nu avea de ce să facă cerere de grațiere, că el e nevinovat. Păi, vedeți, domnule Dragnea, că stă dosarul Tel Drum pregătit să te bage la pușcărie pe viață practic. Adică, tu, cu căsoaiele alea, nu ești în stare să legi trei propoziții, ți-ai făcut două străzi de case și spui că ești nevinovat?”, a afirmat Radu Banciu, la B1 TV.

Liviu Dragnea susține că nu i-a cerut Viorică Dăncilă, când era prmi-ministru, să emită o ordonanță de amnistie și grațiere, ba mai mult, pretinde că ea ar fi avut această inițiativă.

Vorbind despre cadrul general al amnistiei și grațierii, jurnalistul a reamintit de cazul lui Ion Turnagiu, criminalul în serie condamnat pe viață, care a fost eliberat condiționat și a incendiat o fată de 17 ani, după ce minora l-a reclamat la poliție că ar fi violat-o.

„Ei discutau de amnistie și grațiere între ei, ăsta este cinstitul Liviu Dragnea. Păi, am văzut ce s-a întâmplat, că au ieșit ăia – n-a ieșit ăla al nostru de la Mehedinți până la urmă? A ieșit, a incendiat-o pe fata aia și după s-a sinucis, am înțeles, să nu cumva să îl pască din nou pușcăria și să nu mai dea peste vreun milostiv din acesta, care să îl mai scoată o dată (n.r. – din închisoare). Probabil că spusese și el, de câte ori mai pot să ies? Au ieșit toți escrocii până la urmă, unii au fost băgați repede înapoi, alții au intrat ei de bună voie, că n-aveau ce să facă, nu mai aveau repere în societate. Despre asta vorbeau cei care ctitoreau România, nevinovații noștri”, a mai spus Banciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *