Raed Arafat e îngrijorat de înmulțirea cazurilor de coronavirus. „Situația este destul de volatilă și nu este sub control”

Raed Arafat e îngrijorat de numărul tot mai mai mare de cazuri de coronavirus și a spus că situația NU este sub control. Joi s-au anunțat 460 de noi îmbolnăviri, cel mai mare număr din ultima perioadă.

„Normal că este un motiv de îngrijorare și se vede clar că situația este destul de volatilă și nu este sub control. Oamenii trebuie să înțeleagă că ei trebuie să respecte regulile de distanțare și de protecție încontinuu. Faptul că unii nu mai cred, pentru că au auzit că e doar o gripă simplă sau că nu e nimic adevărat din ce se spune, duce la acest deznodământ, să avem mult mai multe cazuri sau să ne trezim cu o situație mai complexă, după ce cu toții am crezut că măcar prin primul val am trecut și acum vedem că totuși nici nu am trecut pentru că începe să se reagraveze”, a declarat Raed Arafat pentru PsNews.

Este însă prematură însă o revenire la starea de urgență, a precizat secretarul de stat: „Nu mă pot gândi la asta eu singur. Orice teste se analizează, să vedem ce măsuri se iau. Să vedem mâine ce va fi, poimâine și oricum cazurile sunt în creștere”, a completat Raed Arafat, pentru PS News.

Raed Arafat îngrijorat. În ultimele 24 de ore au fost raportate 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, astfel că bilanţul a ajuns la 25.286. Totodată, s-au înregistrat 10 decese, bilanțul negru ajungând la 1.565, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 199 de pacienţi.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 663.558 de teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *