Răspunsul lui Bill Gates pe Reddit, după ce a fost întrebat de ce cumpără atât de mult pământ. Fondatorul Microsoft, numit „cel mai mare fermier din SUA”

Evenimentul a avut loc în contextul lansării ultimei sale cărţi, „How to Avoid a Climate Disaster”.
Un utilizator l-a întrebat de ce cumpără atât de multe terenuri agricole, iar Gates a explicat: „Grupul meu de investiţii a ales să facă asta. Nu e legat de climă. Sectorul agricol e important. Odată ce dispunem de mai multe seminţe, putem evita deforestările şi ajuta continentul african să gestioneze dificultăţile climatice cu care se confruntă. Nu este clar cât de ieftini ar putea deveni biocombustibilii, dar dacă ei vor fi puţin costisitori putem rezolva problema aviaţiei şi a emisiilor produse de tractoare”.
În luna ianuarie, revista de specialitate The Land Report a relatat despre faptul că Bill Gates este proprietarul celui mai important portofoliu de terenuri agricole din SUA, totalizând aproape 600.000 de hectare. După aceste dezvăluiri, Gates a fost numit de presă „cel mai mare fermier din America”. Fondatorul Miscrosoft are pământ în 19 state americane, cele mai mari proprietăţi fiind în Louisiana, Arkansas şi Arizona.
„Grupul de investiţii” menţionat de Gates ar putea fi Cascade, care a declarat pentru revista citată că firma este „susţinătoare a agriculturii sustenabile” fără a da alte detalii despre achiziţii. Cascade este acţionar al companiilor care dezvoltă carne artificială bazată pe proteine din plante,  Beyond Meat şi Impossible Foods.
În 2017, firma a achiziţionat contra sumei de 520 de milioane de dolari americani 61 de proprietăţi de la Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB). Pământul a aparţinut Companiei de Agricultură a Americii, un trust de investiţii imobiliare cumpărat de CPPIB în 2013.
În luna ianuarie a acestui an, Fundaţia Bill & Melinda Gates a anunţat înfiinţarea unei entităţi non-profit denumită Gates Ag One cu scopul de a „accelera eforturile de a asigura fermierilor mici din ţările în dezvoltare, mulţi dintre ei femei, acces la instrumente convenabile, dar şi inovaţii de care au nevoie pentru a îmbunătăţii sustenabil recoltele, pentru a se adapta schimbărilor climatice”.
Gates a fost întrebat şi cu privire la penuria de apă la nivel global şi dacă ar fi o soluţie desalinizarea apei.
„Costurile sunt prohibitive pentru agricultură. Folosirea unor seminţe noi poate reduce consumul de apă, dar în unele zone nu se va putea cultiva la fel de mult”.
Alţi utilizatori au vrut să ştie mai multe despre „tehnologia de nişă” şi rolul ei în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice.
„Avem nevoie de multe tehnologii – carne sintetică, stocare de energie, mijloace de producţie a materialelor de construcţie. Vrem să fim deschişi faţă de ideile ce pot părea nebuneşti”
Întrebat luna trecută de MIT Technology Review dacă carnea crescută în laborator va fi vreodată „economică”, Gates a spus că producători precum Impossible Foods şi Beyond Meat „au hărţi de lucru privind calitatea şi costurile care le face complet competitive”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *