Razie de amploare printre deținătorii de arme din România: opt oameni au fost reținuți

Poliţiştii au făcut, în această săptămână, 174 de controale şi 39 de percheziţii domiciliare pentru depistarea persoanelor care încalcă normele legale referitoare la arme, explozivi şi substanţe periculoase. Mii de elemente de muniţie şi 30 de tone de deşeuri medicale au fost indisponibilizate, iar opt persoane au fost reţinute, informează News.ro.

Citește și: TEROARE pe un drum național – O șoferiță de 71 de ani a făcut TREI VICTIME

„Timp de 7 zile, poliţiştii au intensificat verificările în teren, fiind efectuate 174 de controale şi 39 de percheziţii domiciliare, atât pentru depistarea persoanelor care încalcă normele legale referitoare la arme, explozivi şi substanţe periculoase, cât şi pentru protejarea cetăţenilor şi creşterea gradului de siguranţă şi de încredere, în structurile de poliţie”, a transmis, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că au fost constatate 103 infracţiuni la regimul armelor, explozivilor şi a substanţelor periculoase, dar şi a fondului cinegetic.

Pentru alte abateri, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare peste 90.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost indisponibilizate 35 de arme letale, 25 neletale, o arbaletă şi un dispozitiv de diminuare a zgomotului (amortizor).

Alte peste 4.000 de elemente de muniţie letală şi neletală (cartuşe, alice, cartuşe cu gaze), precum şi alte componente utilizate la fabricarea muniţiei letale (pulbere explozivă, matriţe pentru confecţionat, capsat, sertizat şi calibrat muniţie, tuburi pentru confecţionat muniţie), aproape 2.000 de articole pirotehnice, 300 litri de deşeuri substanţe periculoase, 30 tone deşeuri medicale şi 150 kg. de peroxid de hidrogen au fost indisponibilizate în vederea confiscării. În urma acţiunilor, opt persoane au fost reţinute.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *