Rectificarea bugetară – Orban: Va fi o creştere pentru programe şi pentru cheltuielile provocate de pandemie

Premierul Ludovic Orban a declarat că, la rectificarea bugetară, prevăzută pentru începutul lunii noiembrie, va exista o creştere a fondurilor alocate domeniului Sănătăţii, atât pentru „programe, cât şi pentru cheltuielile provocate de pandemie”.

Ludovic Orban

„La ora actuală, analizăm solicitările fiecărui ordonator principal de credite, pe domeniul Sănătăţii va fi o creştere, cu siguranţă. De altfel, noi am şi făcut, deja, o reaşezare în domeniul Sănătăţii, printr-o realocare a unor fonduri în valoare de 570 de milioane. Va exista o creştere, nu vă pot comunica cifra cu care creşte bugetul, dar va creşte bugetul Sănătăţii, atât pentru programe, cât şi pentru cheltuielile provocate de pandemie, cât şi pentru alte categorii de cheltuieli. De asemenea, vor creşte un pic cheltuielile pe investiţii, atât pe Ministerul Transporturilor, cât şi pe Ministerul Dezvoltării”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, întrebat dacă la rectificarea bugetară pregătită pentru începutul lunii noiembrie se va mări bugetul Sănătăţii, scrie Agerpres.

Premierul a făcut declaraţia după participarea la „Topul naţional al firmelor private din România”, eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *