REMUŞ-GIURGIU, COPIII PENTRU COPII

Prima zi a lunii iunie, a fost trăită cu  mare bucurie, după cum era şi firesc, de mulţimea de copii din satul Remuş, aflat în vecinătatea municipiului Giurgiu, prin grija inimoşilor iniţiatori ai Asociaţiei „ Să crezi în Oameni ! “ Sufletul acestei manifestări complexe cultural-sportive a fost, ca de fiecare dată, d-na Geta Muşat, preşedinta Asociaţiei.I-a fost alături înv. Ioana Mihai, care a pregătit grupurile vocale, soliştii vocali şi instrumentişti, nu numai din satul Remuş, dar şi din comuna Stoeneşti, care şi de data aceasta au fost oaspeţi apropiaţi, unii dintre ei venind şi cu părinţii.

Programul artistic a fost împlinit de o punere în scenă a unei scenete scrise de avocatul George Vlaicu, alt membru fondator, care a interpretat şi rolul principal, Romeo, reliefând o nouă pricepere a sa, actoria. A urmat, apoi, evoluţia unei valoroase formaţii de dansatoare, care au interpretat jocuri populare din zona Vlaşca, pregătită de prof. Florin Grosu.

După programul artistic, copiii şi părinţii, au fost invitaţi pe stadionul şcolii, unde echipele din Remuş şi Singureni s-au confruntat în tradiţionale întreceri sportive, din care amintim: alergarea în sac, trasul de frânghie.

Apoi, toţi cei prezenţi s-au deplasat la sfânta biserică, unde s-a organizat, pe plăcile de ciment proaspăt turnate, un concurs de desene pe asfalt cu tema “ 1 Iunie “.

Eleviii care s-au evidenţiat în aceste evoluţii sportive şi artistice au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi cupe oferite prin generozitatea părintelui paroh Stelian Muşat, dar şi cu daruri din partea primarului comunei Singureni, Marian Pătuleanu.

Sărbătoarea copiiilor din Remuş şi Singureni s-a încheiat cu o masă câmpenească la iarbă verde, oferită de Parohia Remuş şi părinţii frumoşilor copii sărbătoriţi.

Menţionăm că bucuria acestor copii a fost transmisă şi pe calea undelor, în direct, la Radio Romania Antena Satelor.

 

Emil Talianu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *