Replică dură a lui Ciolacu, la atacurile făcute de președintele Iohannis, la adresa PSD: „Să vă fie rușine, ați pus România pe harta corupției internaționale legată de achizițiile de echipamente medicale”

Război total între președintele țării, Klaus Iohannis și Partidul Social Democrat, după acuzațiile făcute, ieri, de președintele României, la adresa PSD și a modlui în care a gestionat finanțele țării, în timpul guvernării sale.

„Banii românilor au fost risipiți de guvernele pesediste, în loc să fie investiți acolo unde aduceau un câștig pentru toată țara. Este trist ca după ani și ani de guverne pesediste să ne găsim în situația în care să facem față unei epidemii groaznice cu visteria aproape goală, fără rezerve și tot aceeași pesediști să strige în Parlament că Guvernul și președintele nu fac ce trebuie! Este ceva jalnic”, spunea, ieri, Klaus Iohannis într-o conferință de presă, susținută la Palatul Cotroceni.

O declarație de război, care nu a rămas netaxată de PSD al cărui lider interimar, Marcel Ciolacu, a răspuns afirmațiilor făcute de președintele țării, fără a rata ocazia de a lansa și el câteva acuzații, prima fiind chiar aceea că guvernul PNL și președintele țării au reacționat târziu la avertizările date de specialiștii din toată lumea cu privire la apropierea pandemiei de Coronavirus.

„Virusul nu mai e «o simpă răceală», domnule președinte Iohannis?! Vă amintiți?! Dumneavoastră și PNL ați ignorat încă de la bun început pandemia care venea peste România! Știu, e simplu să spui că PSD e de vină, dar nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele!

Acei «unii» din Parlament au fost nevoiți să vă voteze un guvern incompetent și corupt, domnule Iohannis! (…) Am votat un guvern care nu merita să fie votat! Dar am considerat că în plină pandemie, România avea nevoie de stabilitate și nu de anticipate! Unde erau atunci liberalii dvs? Mureau de frică în izolare, vă spun eu!

Ați închis lumea în case și ați tras obloanele firmelor. Ați lăsat pe drumuri peste 1 milion de oameni. Pe alții i-ați trimis la export la cules de sparanghel în zone roșii din Europa! Nu ați luat nicio măsură concretă, doar ați făcut achiziții la suprapreț de la firmele de casă. Să vă fie rușine, ați pus România pe harta corupției internaționale legată de achizițiile de echipamente medicale. La fel ca Bangladesh, domnule președinte european!” a scris Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu a răspuns și acuzațiilor potrivit cărora Parlamentul s-a ascuns în casă, spunând că decizia de a lucra de acasă a fost luată după ce ”un iresponsabil de la PNL” a venit contaminat la ședință, punând pe toată lumea în pericol.

Schimbul de replici care are loc în ultimele zile între premierul Orban și președintele Iohannis pe de-o parte și liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, de cealaltă parte, pare o poveste fără sfârșit, un joc de tenis cu miză politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *